Правителството на Гърция ще се противопостави на предложението на ЕК

...
Правителството на Гърция ще се противопостави на предложението на ЕК
Коментари Харесай

Гърция не е съгласна с ЕК да пести газ

Правителството на Гърция ще се опълчи на предлагането на Европейска комисия за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% от идващия месец, с цел да се смекчи възможното цялостно прекъсване на доставките от Русия, обявиха двама публични представители, представени от „ Катимерини”.

В сряда Европейската комисия изиска от страните членки да понижат потреблението на газ през идващите месеци, с цел да избегнат огромни разстройства в индустрията през идната зима.

" Правителството не е според по принцип с предлагането на Комисията за 15% понижение на потреблението на природен газ ", съобщи по време на брифинг представителят на държавното управление Янис Економу. " Ние представихме оферти и продължаваме да твърдим, че този вид може да обезпечи решения ".

Говорейки по-рано по телевизия Скай, министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че 70% от природния газ, внасян от Гърция, се употребява за произвеждане на електрическа енергия, което значи, че всяко понижение ще засегне семействата и предприятията.

Той съобщи също, че страната към този момент е изразила несъгласието си с предлагането и " е подхванала всички нужни дейности ", с цел да обезпечи доставките.

Подобни реакции показаха Испания и Португалия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР