Правителството на днешното си редовно заседание одобри проект на Споразумение

...
Правителството на днешното си редовно заседание одобри проект на Споразумение
Коментари Харесай

ЕБВР става консултант екоминистерството за европроекти

Правителството на днешното си постоянно съвещание утвърди план на Споразумение сред Министерството на околната среда и водите на България и Европейската банка за възобновяване и развиване за даване на помощни услуги при осъществяване на планове.

Документът планува Министерство на околната среда и водите да получи консултантски услуги за актуализация на предварителна оценка на финансови принадлежности и капиталова тактика за финансови принадлежности по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Така на Министерство на околната среда и водите ще бъде оказано подпомагане за изследване на по-широк кръг от благоприятни условия за финансиране, в това число разбор на зародили промени в пазарните условия след 2014 година, по повод използването на финансови принадлежности по оперативната стратегия. Предвижда се и актуализиране на направените капиталови тактики по предпочитани оси 1 „ Води “ и 2 „ Отпадъци “ и правене на капиталова тактика по предпочитана ос 5 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “, посредством които да се подкрепят напъните на страната за поощряване присъединяване на вложители и финансови институции от частния бранш в екологични планове.

Проектът е направен в осъществяване на меморандума от 2017 година сред българското държавно управление и банката за партньорство и поддръжка в усвояването на европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР