Правителството на Беларус забрани вноса на някои стоки в страната

...
Правителството на Беларус забрани вноса на някои стоки в страната
Коментари Харесай

Беларус с мерки срещу авиоиндустрията на ЕС и Великобритания

Правителството на Беларус забрани вноса на някои артикули в страната от страните, приложили наказания против Минск. Това се споделя в изказване на беларуското външно министерство по отношение на ``отговора му на противозаконните външни санкции``, заяви пресслужбата на министерството, представена от БГНЕС.

" В отговор на противозаконните външни наказания, целящи да подкопаят суверенитета на Беларус и благосъстоянието на беларуските жители, за отбрана на националните ползи, беларуското държавно управление реши да забрани вноса на артикули с генезис от страни, прилагащи противозаконни антибеларуски наказания ", се споделя в изказването. Отбелязва се, че съответният декрет ще бъде подписан във допустимо най-кратък период. В отговор на " противозаконните ограничавания против беларуската авиоиндустрия, учредени на нелоялна конкуренция, сходни стъпки ще бъдат подхванати и против въздушните превозвачи на Европейския съюз и Англия ", се споделя в изказването. В същото време ще бъдат подхванати ограничения за засищане на вътрешния пазар с сходни артикули от другарски страни.

Беларус също по този начин разшири описите на лицата, на които е неразрешено да влизат на територията на републиката. " Списъците на лицата, чието влизане на територията на Република Беларус е нежелателно, са от страни, които редовно дискриминират беларуски длъжностни лица, публицисти и представители на публични организации ", се споделя в изказването на беларуското външно министерство.

В изказването се акцентира също, че Минск ще продължи да укрепва интеграцията с Русия в границите на противодействието на груповия напън на Запада. " Като една от най-значимите ограничения за противопоставяне на външния напън на груповия Запад и за подсилване на икономическата си сигурност Република Беларус ще продължи да извършва съюзни стратегии и да укрепва икономическата интеграция с Руската федерация, както и да построява мощни търговско-икономически връзки с сътрудниците от ЕАИС и страните от " далечната дъга " (страните от Азия, Африка и Латинска Америка) ", се споделя в изказването. Ще бъдат осъществени и редица други стъпки от " непубличен темперамент ".

В изказването се акцентира, че ограниченията са ответни по своя темперамент " и могат да бъдат анулирани, в случай че засегнатите страни и групи страни изоставят неправилната логичност на Студената война, върнат се към пътя на градивното съдействие за опазване на мира и стабилността на европейския континент и съблюдават напълно интернационалните си отговорности. Посочва се също по този начин, че Беларус " е подготвена да позволи всички съществуващи различия посредством взаимно оправдателен разговор и въз основа на ползите на страните.

На 2 декември Европейски Съюз вкара пети пакет от наказания против Беларус, който включва 17 физически и 11 юридически лица. Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи ограничавания върху държавните дългови скъпи бумаги на Беларус, като забрани преводите с нови дългови скъпи бумаги на републиката, издадени след 2 декември, със период на погасяване над 90 дни. Освен това 20 физически и 12 юридически лица, както и три въздухоплавателни средства бяха добавени към описите със наказания поради миграционната рецесия и по отношение на изказванията за нарушение на гражданските свободи в републиката. Допълнителни наказания бяха оповестени и от управляващите на Англия и Канада. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР