Правителството има много сериозна задача, знаете защо беше създадено -

...
Правителството има много сериозна задача, знаете защо беше създадено -
Коментари Харесай

Красен Кралев, ГЕРБ: Да проверим връзките на организатора на протеста с Бербатов и Радостин Василев

Правителството има доста сериозна задача, знаете за какво беше основано - да отстоява нашите позиции за приемането ни в Шенген и еврозоната. Проблемът от чисто административен, засягащ БФС, стана политически.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният състезателен министър и народен представител от ГЕРБ Красен Кралев.

Отдавна стана ясно, че имаме проблем с ръководството на футбола в страната и футболното безчинство. Има и проблем с цялото ръководство на спорта през последните 3 години, който към този момент е политически. Много хора се пробваха да употребяват напрежението сред почитатели, БФС и притежатели на клубове и да нагнетяват напрежение. Аз запитвам кой е същинският уредник на този митинг? Министерство на вътрешните работи не показа пред обществеността с каква оперативна информация разполага за това какво е било подготвяно, а те имат хора във всички агитки.

Министерство на вътрешните работи си понесе отговорността с оставката на зам.-министъра. Борисов е прав, че би трябвало и Денков да си подаде оставката, тъй като в подобен форсмажор министър председателят би трябвало да даде дилемите. Защо кметът позволи този митинг? Можеше да не даде позволение. Това е опасност за живота на хората. Разполагали са с данни, че се приготвя принуждение.

Дайте да забележим кой ги е насъскал тези хора, кой е уредникът на митинга. Ще ви кажа кой е - Ивайло Грозев. Той съставлява клуб „ Черногорец “ Ноевци. Не знам дали почитателите знаят, че има подобен клуб изобщо. Да проверим за връзките на този човек с екипа на Бербатов и Радостин Василев. Аз съм склонен, че търпението е изчерпано, никой не може към този момент да избави Боби Михайлов от оставката. Но дайте да забележим хората, които стоят зад този митинг. Имало е подготовка от седмица да се извърши този бунт в центъра на София. Вие вярвате ли, че човек от пернишкото село Ноевци може да провежда сходна война в центъра на София? Аз нямам доверие. Има доста въпроси, на които не се дава отговор. Всичко ме навежда на мисълта, че този митинг стартира да се политизира. Ако се върнем малко по-назад ще видите кой министър е ходил на изключителния конгрес на тия хора и какви са връзките.

Спортният министър има напълно друга роля в тази ситуация. Той директна интервенция в организирането на този мач няма. В случая обаче той би трябвало да е водач и посредник.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР