Правителството и "Булгаргаз" се стремят да договорят газ на по-ниски

...
Правителството и "Булгаргаз" се стремят да договорят газ на по-ниски
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: В момента нямаме проблем с доставките на природен газ

Правителството и "Булгаргаз " се стремят да договорят газ на по-ниски цени, само че това ще се усети в микса след доставките през юни

Това разяснява ръководителят на комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски в изявление за.

"В момента нямаме проблем с доставките на природен газ. Реагира се бързо, главната цел беше да се обезпечат нужните количества за месец май, с цел да няма прекъсване на промишлености, бизнеси и предприятия ", добави той.

Въпросът с доставките на природен газ бе обсъждан и по време на второто съвещание на Комисията по енергетика през предходната седмица когато народните представители изслушаха и енергийният министър Александър Николов.

"Към момента нямаме съображение за терзание. Виждаме, че и газовата връзка сред Комотини и Стара Загора е пред довеждане докрай. Газоизмервателната станция край Стара Загора бих споделил, че е подготвена, остават довършителни действия. Газопроводът към този момент е обвързван с газопреносната мрежа на страната, а идващия период, който ще следим деликатно е самото лицензиране на връзката ", добави Радослав Рибарски.

Той разяснява и тематиката за цените на тока, парното и топлата вода за новия регулаторен интервал, който стартира на 1 юли.

"Дружествата подават заявки за увеличение на цените, такива каквито те плануват съгласно разноските им. Тези заявки обаче подлежат на аргументация и на инспекция от КЕВР. Точно такава инспекция тече сега. Когато бъде доказано, че тези заявки са обосновани, те ще бъдат оповестени. И това ще стане в период, задоволителен, с цел да се организира публично разискване. Крайното решение, с което ще излезе КЕВР ще е цената за потребителите ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР