Правителство в това Народно събрание ще има. С по-големи шансове

...
Правителство в това Народно събрание ще има. С по-големи шансове
Коментари Харесай

Слави Василев: По-вероятно е правителство с мандат на БСП

Правителство в това Народно заседание ще има. С по-големи шансове да бъде осъществен е третият мандат , а не първият. Това сподели в изявление за БНР анализаторът Слави Василев, който бе част от екипа на президента Румен Радев в неговата предизборна акция.
„ Аз допускам, че той ще бъде на Българска социалистическа партия “, уточни Василев в предаването „ Преди всички “.

В коментара си за, Слави Василев уточни, че Трифонов първо е задължен да се съобрази със личната си политическа линия и със личните си гласоподаватели и анонсът на кабинет и цели наподобява законен от тази позиция .

Василев е изумен „ по какъв начин част от обществото реагира на анонса на господин Трифонов “. Той го отдава част от запасите по отношение на метода на водача на Има Такъв Народ на това, че „ хората към този момент са толкоз лъгани, че каквото и да направиш пред очите им, то към този момент наподобява обгърнато в някакви секрети и непрозрачни ангажименти “.

Това е един открит метод, в случай че вземем поради метода, по който политиката се осъществяваше в България, счита Василев. Той не вижда сюжет, само че вижда желанието на българското общество отговорността да бъде ясно понесена, тъй като к огато има подозрения за подмолни сделки, обществото се изнервя .

Като претендират за властта, би следвало да бъдат малко по-открити , добави анализаторът.

Ако след публичните реакции Слави Трифонов не пожелае да влезе в открит разговор най-малко с партиите на митинга , то тогава подозренията, че нещо не е наред в Има Такъв Народ ще се засилят, акцентира Слави Василев.

Шансовете за оцеляване дълго време на този кабинет са минимални , те са дребни, означи той. 

Запитан вероятни ли са корекции в по този начин оферти състав на държавно управление на Има Такъв Народ, Слави Василев означи, че партията би следвало да бъде гъвкава по отношение на позициите на дадени министри или по отношение на дадените цели . Като стъпка в неверната посока той даде образец с препоръчаната приватизация на ББР.

„ Фигури, асоциирани с предходна власт, по-скоро би следвало да бъдат обект най-малко на обществени разсъждения и договаряния. “

Василев е на мнение, че  когато парламентарното болшинство не е автоматизирано твърдо заключено сред две обединения, които събират 121 гласа, възможностите за промени са по-големи .

Относно опцията служебни министри да станат постоянни такива Слави Василев уточни, че това „ би сложило президента в относително неуместна обстановка , тъй като всички негови съперници ще кажат – ето, неговото държавно управление провежда личните му избори “. 

Много хора обаче сякаш желаят този вид или най-малко хора, които се асоциират с смяната, добави Василев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР