Правителственият съвет за икономическа политика на Гърция обсъжда създаването на

...
Правителственият съвет за икономическа политика на Гърция обсъжда създаването на
Коментари Харесай

Гърция създава държавна банка за подкрепа на малкия и средния бизнес

Правителственият съвет за икономическа политика на Гърция разисква основаването на държавна банка за развиване, която да поддържа дребния и междинен бизнес в страната.

Създаването на такава банка е цел на държавното управление от 2015 година. Идеята е институцията да бъде оперативно функционираща към средата на 2018 година и да помогне на бизнеса да преодолее дългите години на икономическа рецесия. Очаква се държавното управление да притегли и партньорски банки.

Малките и междинните компании са над 85 на 100 от компаниите в Гърция. Те би трябвало да бъдат мотор на нейната стопанска система, само че постоянно не могат да получат финансиране от частния банков бранш, на който тежат огромни количества неприятни заеми.

За реализацията на този план гръцките управляващи са поискали техническа поддръжка от Световната банка и европейските институции. На Съвета за икономическа политика ще се разискват и въпроси, свързани с по-нататъшните изследвания за разкриване на въгловодороди в страната, оповестява националната телевизия ЕРТ, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР