Правителственият комуникационен център на Обединеното кралство (GCHQ) - специална служба,

...
Правителственият комуникационен център на Обединеното кралство (GCHQ) - специална служба,
Коментари Харесай

В Европа прогнозират увеличаване на броя и ефективността на хакерските атаки заради ИИ

Правителственият информационен център на Обединеното кралство (GCHQ) - специфична работа, която дава отговор за отбрана на информацията и радиоелектронното разузнаване, предвижда няколко кратно нарастване на броя и успеваемостта на хакерските офанзиви по целия свят, оповестява The Guardian. И всичко това се дължи на " еволюционното " развиване на изкуствения разсъдък (ИИ) и невронните мрежи.

Основни принадлежности на киберпрестъпниците през 2024-2025 година ще станат рансъмуерите (шифроващи вредителски стратегии – бел. ред.), както и методите на общественото инженерство. При това хакерите най-активно ще употребяват за хакване и за основаване на подправени документи и фишинг имейли.

„ Прилагането на изкуствен интелект в хакерските атаки е по-скоро еволюционно, в сравнение с революционно събитие, което значи, че то ускорява съществуващите закани, като рансъмуер да вземем за пример, само че не трансформира ландашфа на риска в близко бъдеще ", съобщи основният изпълнителен шеф на GCHQ Линди Камерън.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР