Европа направи историческа стъпка, като прие своая първи закон за

...
Европа направи историческа стъпка, като прие своая първи закон за
Коментари Харесай

В Европа приеха първия в историята закон за регулиране на изкуствения интелект

Европа направи историческа стъпка, като одобри своая първи закон за (ИИ). Това е най-сериозната вест, като се има поради какъв брой бързо ИИ се развива и прониква във всички сфери на живота, оповестява Reuters.

Компаниите, създаващи чатботове от рода на супер известния ChatGPT, в този момент ще бъдат изправени пред строги правила.

Целите на закона са няколко. Първо, да ни защищити от имитации и дезинформация. Второ, да ограничи държавните управления - в този момент ще им е по-трудно да ползват системи за различаване на лица за всеобщо наблюдаване и следене.

А разработчиците на ИИ ги чакат купища администрация! Те са изправени пред големи санкции, в случай че творенията им стартират да се израждат в чудати и странни.

Европейският съюз зададе звук на целия свят в ръководството на ИИ. Не е изненадващо, че огромните компании от вида на Amazon към този момент утвърждават закона.

Въпреки че не мина и без скептици, които считат, че новите правила ще задушат нововъведенията. Ще бъде доста забавно да забележим какъв...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР