Правителственият комплекс в Хонконг, около който в сряда започнаха многохилядни

...
Правителственият комплекс в Хонконг, около който в сряда започнаха многохилядни
Коментари Харесай

Властите в Хонконг затварят правителствените учреждения заради масовите протести

Правителственият комплекс в Хонконг, към който в сряда започнаха многохилядни протестни акции против противоречивия законопроект за екстрадицията, ще остане затворен до края на седмицата от съображения за сигурност, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Държавните чиновници, работещи в централния квартал Адмиралти, получиха разпореждане да не идват в офисите. Няма да работи и едноименната метростанция, с цел да бъде усложнен достъпът на стачкуващи в зоната на митингите.

Вчера десетки хиляди стачкуващи обкръжиха държавния комплекс и сковаха работата му. В целия регион беше блокирано придвижването на превоза, а банки, търговски центрове и офиси бяха затворени. Полицията употребява гумени патрони, сълзотворен газ и пикантен спрей, с цел да разпръсне протестиращите, които се опитваха да щурмуват постройката на Народното събрание. Най-малко 70 души са потърпевши при конфликтите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес сутринта по улиците на Хонконг, който осъмна под мощен дъжд, се виждат единствено шепа стачкуващи, съобщи ДПА. Гражданският фронт за човешки права - продемократична коалиция, настояща като всекидневен уредник на демонстрациите -, съобщи нощес, че митингите ще продължат до момента в който държавното управление не отдръпна законопроекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР