Правителствата на Република България и на Република Северна Македония провеждат

...
Правителствата на Република България и на Република Северна Македония провеждат
Коментари Харесай

Историческо: Правителствата на България и С. Македония на съ...

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония организират взаимно съвещание в Резиденция " Бояна " в София.

Събитието е част от двудневното посещаване на делегацията от югозападната ни съседка, ръководена от премиера на страната Димитър Ковачевски.

Двамата с българския министър-председател Кирил Петков ще проведат и диалог на четири очи. След съвещанието се да дадат взаимна конференция.



Паралелно с това са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие - зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителните въпроси.

В рамките единствено на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните връзки на България и Република Северна Македония, след визитата на премиера Кирил Петков в Скопие на 18 януари, означиха от Министерския съвет.

Свързани вести Кирил Петков за обстановката с Украйна: Напрежението се подвига, само че няма заплаха от война
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР