Правителствата на Европейския съюз се споразумяха за пореден, 11-и пакет

...
Правителствата на Европейския съюз се споразумяха за пореден, 11-и пакет
Коментари Харесай

Единайсет: С нов пакет санкции ЕС ще наказва помагачите на Русия

Правителствата на Европейския съюз се споразумяха за следващ, 11-и пакет от наказания, против Русия поради войната в Украйна.

Фокусът им този път е върху прекъсването на трети страни и компании, които заобикалят съществуващите ограничения на Европейски Съюз - да вземем за пример в Централна Азия. Това значи, че може да бъдат наранени всички страни или компании, които не може да обяснят внезапния растеж в търговията със санкционни артикули.

Новината бе от шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз в " Туитър ". " Приветствам политическото съглашение ", ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която назова ограниченията следващ " удар по военната машина " на съветския президент Владимир Путин посредством стягането на рестриктивните мерки за експорт и и ограничения против организации, подкрепящи Кремъл. " Инструментите ни срещу заобикаляне ще попречат на Русия да си набира глобени артикули. "

 Девет: Европейски Съюз ще глоби износа на мотори за дронове и още 4 съветски тв канала Девет: Европейски Съюз ще глоби износа на мотори за дронове и още 4 съветски тв канала

За пръв път

За пръв път Европейският съюз пробва, а да ограничи заобикалянето на глобите, като работи против трети страни, които го подкрепят. Разследване на " Ройтерс " ; част от веригите минаваха през хора и организации в Европейски Съюз.

Пакетът е утвърден на посланическо равнище в миг, когато към предстоящата опозиция от Унгария (обявила се против каквито и да било нови санкции) се добави тази на Гърция през последните няколко седмици. Причината, съгласно на " Политико ", бе прибавянето на компании от двете страни в направен от Киев лист с компании, " финансиращи войната " на Русия.

Списъкът, наподобява, не бил редактиран за момента и в него е да вземем за пример OTP Bank, най-голямата комерсиална банка в Унгария, " Евронюз ".

 Борел прикани за ограничения в Европейски Съюз против вноса на горива от Индия, създадени от съветски нефт Борел прикани за ограничения в Европейски Съюз против вноса на горива от Индия, създадени от съветски нефт

Резерви против тази стъпка имаше и Германия, която се притесняваше, че връзките с трети страни може да пострадата, а Европа без да желае да ги тласне още по-силно в обятията на Русия и Китай.

Какво се трансформира

С новия, утвърден на равнище посланици:

Целта на последната мярка е да се ограничи практиката кораби да товарят съветски недопечен нефт или петролни артикули в морето, с цел да се избегне възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски недопечен нефт и петролни артикули.

 Станислав Секриеру, анализатор: Молдова я чака дълга политическа и икономическа война с Русия Станислав Секриеру, анализатор: Молдова я чака дълга политическа и икономическа война с Русия

Пакетът прибавят се и 71 лица и 33 формирания, които имат замразени активи, държани в Европейски Съюз, поради присъединяване им в противозаконното депортиране на украински деца в Русия и други действия. Предстои публикуването им в Официалния вестник на Европейския съюз, след което те ще влязат в действие.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР