Правилата за носене на маски на откритоще бъдат готови до

...
Правилата за носене на маски на откритоще бъдат готови до
Коментари Харесай

До края на деня ще обявят къде ще носим маски

Правилата за носене на маски на откритоще бъдат подготвени до края на деня. Експерти от Министерството на здравеопазването, ангажирани в битката с COVID-19, работят по текстовете на заповедта, с която ще се вкарат маските. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов след среща със здравните управляващи в София.

Маски ще се носят на открити места, където има скупчване на хора и няма отдалеченост от 1,5 м посред им; тук-там, където има риск за живота и здравето на хората, както и тук-там, където има риск от контакт сред хората, изясни Ангелов.

" Ако излезете самичък да си изхвърлите боклука, не е нужно да носите маска. Ако чакате на опашка за PCR тест, пред магазина или пред бюрото за персонални документи, ще би трябвало да носите маска ", уточни здравният министър.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Предпазните маски към този момент ще бъдат наложителни и навън. П...

Той даде образец с Папа Франциск и Вселенския патриарх, които също носят маски.

се вкарват с здравна цел и по здравна логичност. " Маските избавят животи. Експертите са безапелационни, че маските оказват помощ. Призоваваме всички българи да съблюдават ограниченията ", сподели Ангелов.

Спазването на ограниченията ще защищити освен хората, само че и медиците, които ни лекуват. " Основният проблем в цялата страна е с личния състав. Лекарите и сестрите са извънредно изморени, огромна част от тях към този момент са положителни за COVID-19, доста от тях са под карантина. Легла ще намерим, апарати ще намерим, хора мъчно ще намерим ", означи здравният министър.

Смесени екипи от локалните управляващи, полицията и другите контролни органи ще наблюдават за спазването на маските и ще имат право да постановат санкции.

Какви ограничения ще се постановат на локално равнище ще зависи най-много от районните здравни инспекции (РЗИ). " Директорите на РЗИ в страната са здравните министри в страната. Те могат да създадат същото, което и министърът ", безапелационен е Ангелов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР