Правата за класацията Спортист на годината се държат от частна

...
Правата за класацията Спортист на годината се държат от частна
Коментари Харесай

Лечева: Божанков беше наложен силово от ръководството на БСП, партиите не поемат отговорност, прехвърлят всичко върху служебния кабинет

" Правата за класацията " Спортист на годината " се държат от частна компания и тази година няма да има гала. Мисля по какъв метод да наградим и да оценим за триумфите им нашите спортисти. Вчера бяха раздадени противоречивите Икари, които са едни от най-ценните призове. Получават ги и нови имена с пробиви в Европа, както беше награден баскетболистът ни Александър Везенков. Имаме още много имена от младото ни потомство, които дават вяра за развиването на спорта ни ". Това съобщи служебният състезателен министър Весела Лечева пред БТВ. 

" Спортът не би трябвало да бъде подценяван като приоритет за развиването ни. Не би трябвало да се вършат опити, а да ръководят потвърдени специалисти и хора с опит ", добави Лечева.  " Наблюдавах дебата за избор на постоянно държавно управление с първия мандат. Тук отсъстваха всевъзможни градивни диспути сред партиите и какви взаимни отстъпки би трябвало да създадат. Липсваха цели за справяне на политическата рецесия, която може да прерасне и в обществена. Тук обаче не се говореше градивно взаимни отстъпки в интерес на обществото, а с квалификации. Сякаш от първия ден на Народното събрание стартира предизборна акция. Като политическите сили се настаниха комфортно в позиция да трансферират всичко върху служебния кабинет и да му търсят грешките, без да търсят персоналната си отговорност какво те би трябвало да създадат. Аз съм подготвена да ръководя, докато е належащо ", добави спортният министър.

" Българска социалистическа партия би трябвало да разиска със своите национални органи кои са нужните взаимни отстъпки със личните си политики. За страдание обаче се натика в този ъгъл, в който не сме опция на ГЕРБ, играем второстепенна роля. Надявам се час по-скоро управлението на партията час по-скоро да излезе от дупката. С това управление не виждам по какъв начин ще бъде водещ фактор при ръководството на страната. От близо милион симпатизанти, които са дали своят вот за нас, на последните избори имахме 260 000, което е съществено оттегляне. Машинното гласоподаване беше въведено, с цел да се отстранят практиките на порочния избор. Нашите симпатизанти не могат да схванат позицията ни. Първо искахме машини, а по-късно започнахме тъкмо противоположната политика. В последните години управлението на Българска социалистическа партия не се вслушваше в структурите на партията. Още преди изборите бяха оценени от локалните структури качествата на Явор Божанков, само че управлението не се вслуша в тях. Сега резултатът е налице. Нищо не изискваше той да бъде предлаган за лидер на листи силово. Аз съм член на Българска социалистическа партия повече от 20 година и ще остана в партията, каквото и да е управлението ", безапелационна е Лечева. Тя добави, че на финала в Катар сред Франция и Аржентина в неделя ще стиска палци за европейците. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР