Пръв започна Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че израелският премиер

...
Пръв започна Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че израелският премиер
Коментари Харесай

Ердоган сравни Нетаняху с Хитлер, той му припомни за геноцида над кюрдите

Пръв стартира Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху не е по-различен от Адолф Хитлер и свърза израелските офанзиви в Газа с отношението към еврейския народ от страна на нацистите, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Бенямин Нетаняху не е по-различен от Адолф Хитлер, сподели Ердоган. " Нетаняху е по-богат от Хитлер и получава поддръжка от Запада. Всякаква поддръжка идва и от Съединените щати. И защо? До момента са убити повече от 20 000 поданици на Газа ", добави още турският президент.

Обвиненията Ердоган насочи по време на събитие в Анкара.

Той повтори рецензиите си към поддръжката на Запада за Израел, като заключи, че това прави западните страни съучастници. " Те приказват неприятно за Хитлер. Но каква е разликата сред Нетаняху и Хитлер? Направо ще ни накарат да ни залипсва някогашният немски фюрер ", сподели Ердоган.

Той неколкократно е упреквал Нетаняху във " военни закононарушения " по отношение на ударите на Израел в линията Газа и е призовавал за изправянето му пред интернационален съд.

Турският президент съобщи още, че Турция е подготвена да одобри учени и академични преподаватели, които са изправени пред гонене поради възгледите си за спора в Газа.

Ердоган съобщи, че точно Израел са терористите. Турция пък е измежду страните, които не считат " Хамас " за терористична организация.

Малко по-късно израелският министър председател Бенямин Нетаняху отвърна на нападките на Ердоган.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който прави геноцид против кюрдите и хвърля публицисти в пандиза, е последният човек, който би трябвало да проповядва морал на другите , му отвърна израелският министър председател, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР