Пратка с електронна игра тетрис заявил за получаване затворникът Владимир

...
Пратка с електронна игра тетрис заявил за получаване затворникът Владимир
Коментари Харесай

Тетрис и бързоварче – в плана за бягство на Пелов и Колев

Пратка с електронна игра тетрис декларирал за приемане пандизчията Владимир Пелов. Аверът му Радослав Колев – бързоварче. Двамата били доведени дружно с техни съкилийници в помещението, където е гишето за приемане на пратки, което е покрай основния вход на Софийския централен затвор. Пелов носел със себе си револвер, а Колев – нож. След минута и половина и три изстрела за предизвестие към този момент били на свобода…

Така разказа бягството на двамата пандизчии през вчерашния ден правосъдният министър Цецка Цачева в коридорите на Народното събрание. Тя добави, че е изгледала записите от охранителните камери и потресена. “Има незаконна немарливост при осъществяване на отговорностите ”, сподели Цачева.

Планът на двамата нарушители е включвал приемането на пратки, а не рандеву с техни близки, което се прави в по-защитени пространства.

“Гишето, на което се предават движимости на пандизчиите, е слабото място в Софийския затвор ”, съобщи някогашният шеф Милети Орешарски. По думите му това е единственото място, откъдето може да се излезе, без да се преодолява заграждение, а вратата след гишето е неохраняема. Според Орешарски не е мъчно на наказаните да се доостави оръжие, а преди 30 години един от пандизчиите дори е съумял да си сглоби самоделна пушка в работилницата. Като дълготраен чиновник в ситемата обаче той не позволява, че револверът може да е импортиран от някой надзорник.

Трети ден през вчерашния ден издирването на убийците продължи без резултат. Синът на Пелов, който бе обвинен, че е подкрепил бягството, бе освободен. В Министерство на вътрешните работи бяха получени над 100 сигнала от жители. “Едва 30 от тях са по-сериозни ”, посочи вътрешният министър Валентин Радев.

Над 80 служители на реда през вчерашния ден следобяд са претърсвали вилната зона в местността “Попина лъка ” край Сандански. Там има парцел и известния  наркотрафикант Васил Маникатов-Маниката, за който имало данни, че се познава с единия от бегълците.

Заради акцията за търсене на Пелов и Колев, патрули ще стопират някои коли по изходите на София през почивните дни, предизвестиха от столичната полиция. Проверките ще са бързи и няма да пречат на трафика, дадоха обещание ченгетата.

Вътрешният министър:
Всички в Министерство на вътрешните работи сме на крайник


“Всичко допустимо вършим, всички сме вдигнали на крайник, разпитваме, в елементи се вглеждаме, тъй като идват празници, хората би трябвало да са спокойни, а в действителност двама въоръжени и доста рискови се разхождат ”. Това сподели през вчерашния ден вътрешният министър Валентин Радев. Той добави, че кръгът към Пелов и Колев се стяга, както и че се надява да не са минали границата.

Според Радев не чистачката, а общественият служащ в пандиза е погнал бетгълците и те са стреляли по него. “Чистачката не е осъзнавал какво се случва, просто е бягала по пътя и желала да види какво става ”, разясни Министерство на вътрешните работи шефът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР