Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време

...
Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време
Коментари Харесай

НИМХ издаде жълт код за опасно горещо време в България

Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време с оптимални температури сред 34 и 39 градуса, издаде за цялата страна за през днешния ден, 11 юни, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се оповестява в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планините и планинските региони ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб югозападен вятър. Времето остава горещо с оптимални температури сред 34 и 39 градуса, малко по-ниски температури по Черноморието, а в София - към 33 градуса.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити елементи - сдържан югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27 метра, на 2000 метра - към 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с бризов вятър. Максималните температури ще са сред 27 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса, край Шабла е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 5 часа и 48 минути, и ще залезе в 21 часа и 5 минути. Продължителността на деня е 15 часа и 17 минути. Луната в София е във фаза три дни преди първа четвърт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР