Пращат снимки на джигити. Ще мерят средна скорост от устройство

...
Пращат снимки на джигити. Ще мерят средна скорост от устройство
Коментари Харесай

Няма измъкване: Тол камерите вече вързани с КАТ

Пращат фотоси на джигити. Ще мерят междинна скорост от устройство до устройство

Тол камерите към този момент са свързани със системата на КАТ и чиновниците на реда виждат нарушителите. Това обявиха за „ Телеграф “ от пътната организация, притежател на камерите, чиято съществена цел е да наблюдават за електронни винетки и тол такси, само че скоро ще засичат и междинна скорост от камера до камера.

„ И сега данни за скоростта на колите се изпращат към Министерство на вътрешните работи. Те дават информация за придвижването на коли и евентуалните нарушавания на скоростта “, споделиха от организацията.

Оттам обясниха, че единственото, което остава, с цел да могат камерите да се употребяват за административни санкции, е да бъдат сертифицирани от Българския институт по метрология. Проектът към този момент е на стадий замервания и изпитвания на камерите от специалисти на БИМ. Информацията бе доказана и от Министерство на вътрешните работи.

Според специалисти за разлика от радарите на КАТ системата за междинна скорост не засича скоростта на придвижване на колите, а я калкулира. Това става посредством сравнение на времевите моменти, в които обещано МПС е снимано от две поредни камери в даден пътен сектор.

Например, в случай че две камери са ситуирани на 50 км една от друга, а ограничаването на скоростта в сектора е 140 км/ч, то електронен фиш ще получат притежателите на всички коли, минали дистанцията за по-малко от 21 минути и 25 секунди. За да проработи системата, е належащо и изменение на Закона за придвижването по пътищата, където все още не е планувано КАТ да може да глобява по данни от устройства на други институции. Предстои гласоподаване на второ четене.

Електронният фиш пък ще бъде модифициран и към този момент ще включва две местоположения и часове на осъществяване на нарушаването – прекосяването край първата и край втората камера.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР