ПП-ДБ внасят законопроект, който позволява на хората да прекратят договора

...
ПП-ДБ внасят законопроект, който позволява на хората да прекратят договора
Коментари Харесай

ПП-ДБ внасят законопроект, с който всеки ще може да прекрати договора си с мобилен оператор без неустойка

ПП-ДБ внасят законопроект, който разрешава на хората да прекратят контракта си с мобилен оператор без наказателна клауза когато и да е, в случай че има индексация на цените.
Прочетете още
" Внасяме законопроект, с който споделяме, че всяка индексация и всяко покачване на цената от страна на мобилен оператор, е съображение жителите и компаниите да прекратят контракта без неустойки. Това се дискутира от години. Законопроектът ще бъде импортиран през днешния ден. Преките резултатите, които чакаме всеки да може да се откаже от контракта си без неустойки при повишение на цената. Това забулените не е единствено индексация, това включва и скритите условия, когато ти не си се съгласил, само че цената ти е нараснала, тогава отново можеш да се откажеш от контракта и отново без наказателна клауза. Това ще ускори конкуренцията сред мобилните оператори и ще даде опция на хората да имат повече избор да вземат решение къде и по кое време да отидат. Това е трайното решение на този въпрос, който години наред нищо не се прави, а хората питат къде са регулаторите, за какво не бяха взети ограничения от тяхна страна. Държавата би трябвало да пази слабите - хората, които не могат сами да го създадат. Ти, като сключваш двугодишен контракт, това значи постоянна цена и за двете страни. Ако едностранно цената бъде увеличена, това е съображение да се откажеш от контракта. Ако е взето устройство дължиш цената, на която си се съгласил. Очакваме единомислеща поддръжка ", съобщи Мартин Димитров от ПП-ДБ.

" Нещата ще си дойдат на място тогава, когато регулаторите стартират да работят. Ако ние в този момент имахме работеща комисия за защита на конкуренцията, тоя произвол на мобилните оператори нямаше да може просто да се случи ", изясни Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР