Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме

...
Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Диалогът е път за решаване на проблемите

" Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме дружно да орем държавната равнища и да пожелая на всички сила и здрав разсъдък. България е в рецесия. България е в рецесия и най-очевидното изказване и проявяване на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, обикновено ръководство. Нямаме ръководство, което се употребява с доверие и парламентарна поддръжка и нямаме ясна формула ". Това сподели съпредседателят на " Демократична България - Обединение " Христо Иванов в декларация от името на група при започване на 46-ото Народно заседание.

Ние в този парламент би трябвало да отстоим българския народен интерес, да намерим решение на казуса с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, само че би трябвало да намерим метод да станем дружно членове на европейското семейство, съобщи още Христо Иванов.

По думите му страната е изправена пред съществени провокации. " На първо място подготовката за задаваща се последваща Коронавирус вълна. Още на следващия ден на председателски съвет ще сондираме сътрудниците от другите парламентарни сили какви ограничения можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да посочи какво бихме могли да създадем в Народното събрание дружно, с цел да стартираме да поддържаме бързо напъните на слжебния кабинет и здравните управляващи ", акцентира още Христо Иванов.

Според него депутатите би трябвало да обезпечат бързо внасянето на Плана за възобновяване и да се подсигурява, че парите няма да бъдат откраднати.

" Трябва да стартираме оптимално бързо работа по един бюджет, само че това да бъде бюджет на смяната. Той би трябвало не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него би трябвало да заложим модела на възобновяване и решителни ограничения за повишение на успеваемостта на обществените разноски ", сподели още Христо Иванов. Според него в действителност би трябвало да се потърси опция за преизчисляване на пенсиите, в обновяването на българското опазване на здравето.

" Това, което се случва с една болница в България, би трябвало да бъде знак, че е извънредно време за сериозен диалог за промяна в опазването на здравето ", добави още той.
Той акцентира, че акцент за " Демократична България " ще бъдат българите в чужбина, промяната на Изборния кодекс, образуването на политиките за климата, вложения в българската просвета, обучение и просвета.

Христо Иванов разяснява и тематиката с корупционния модел в България. " Той е инкорпориран политически в това, което ние назоваваме сарайския модел и има своето най-върхово проявяване в ръководството на Бойко Борисов. Именно този модел, точно решението на този проблем като систематичен и бездънен, е действителният отговор на това по какъв начин България да излезе от рецесията ", сподели още Христо Иванов.

Според него кои са партии на смяната и кои са партии на дълбоката смяна, ще се разбере.

Христо Иванов обърна внимание, че страната ни продължава да бъде под наблюдаване на съвета на Европа и последният отчет още веднъж ни е повторил нещата отпреди. Той съобщи, че " Демократична България " ще инициира и спор за правосъдната промяна.

По думите му би трябвало да се модернизира уверено армията и да се укрепи сигурността. Той заприказва още за електронно ръководство и лустрация.

Бел.ред.
И двете партии, Има Такъв Народ и ГЕРБ, на думи са твърдо за мажоритарния избор и имат общо 128 депутата. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР