Позовавайки се на неназовани служители в Пентагона и Държавния департамент

...
Позовавайки се на неназовани служители в Пентагона и Държавния департамент
Коментари Харесай

САЩ продължават да снабдяват Израел с оръжие въпреки разногласията

Позовавайки се на неназовани чиновници в Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати, вестникът добавя, че администрацията на президента Джо Байдън е разрешила през последните дни да се дават на Израел бомби и изтребители макар напрегнатите връзки сред двете страни.

Миналата седмица Държавният департамент е одобрил доставката на 25 изтребителя Ф-35А. Одобрена е и доставката на бомби MK84 и MK82.

Това демонстрира, че американското държавно управление не преглежда прехвърлянето на оръжие като средство за оказване на въздействие върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, продължава вестникът.

В момента връзките сред Байдън и Нетаняху са напрегнати. Израелска делегация трябваше да пътува до Вашингтон тази седмица. Нетаняху обаче анулира пътуването, откакто в понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри без съпротивата на Съединени американски щати резолюция, която ускорява интернационалния напън върху Израел.

Подкрепата за Израел и офанзивата му в Газа се отрази отрицателно на рейтинга на президента Джо Байдън измежду демократите и най-много измежду гласоподавателите от арабски генезис в навечерието на президентските избори през ноември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР