Познавате я като поетеса - авторка на 18 книги със

...
Познавате я като поетеса - авторка на 18 книги със
Коментари Харесай

Поетесата Мария Донева е новият книжен гид на "Сега"

Познавате я като поетеса - авторка на 18 книги със стихотворения и къси разкази, на пиеси и на текстове за песни. Родена е и живее в Стара Загора, а също така е драматург на старозагорския спектакъл " Гео Милев “. Превежда детски книги от британски, като преди дни излезе следващата: „ Имало едно мече “. Вече 11 години списва и, в който с изключение на лирика могат да бъдат открити и собственоръчно ушити от нея играчки.

Казано в резюме, Мария Донева е човек, който откровено обича книгите, а от началото на декември тя ще ви направлява из книжната джунгла в тематичната графа на " Сега ", отдадена на положителното остаряло аналогово четене.

Страницата " Книги " излиза всеки петък в печатния брой на вестника и е една от най-упорито присъстващите културни рубрики в актуалния български печат - ежеседмично от 1997 година насам; променял се е единствено денят на излизане. През голямата част от тези години тя бе дело на ерудита Петко Тодоров, за малко я е списвал и журналистът Райчо Ангелов. А първите " Книги " на Мария Донева са към този момент по сергиите в днешния брой на " Сега ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР