Познатият в народния фолклор като дядо Еконтий, обяви ненадейно, че

...
Познатият в народния фолклор като дядо Еконтий, обяви ненадейно, че
Коментари Харесай

Кирил Петков е напът да изпадне в изолация в собствената си формация

Познатият в националния фолклор като дядо Еконтий, разгласи внезапно, че в случай че Василев и Даниел Лорер, са честни хора, би трябвало да хвърлят оставки и да изоставен Политическа партия.

Отцепникът от групировката Иван Христанов също загатна за ерес и раздори. Той обаче бе безапелационен, че няма да каже неприятна дума против някогашните си съпартийци, а Събев замрази тематиката в обществените мрежи, изключвайки мненията.

 

Всъщност разколът в партията е още от есента на предходната година. Тогава Василев и Лорер открили, че ползите на една формация от Политическа партия не се припокриват с упоритостите и инфантилизма на другата. А точно – Асен Василев и Лорер са прагматици и от месеци наред правили опити с изключение на да закрепят партията на върха или на полученото второ място, и да си уредят коалиция с ГЕРБ-СДС, които били „ натурален сътрудник “.

 

Те даже са безапелационни, че обидите против Борисов, изречени по време на предизборната акция ще се изтрият с „ партньорство в името на евроатлантическите полезности “ в бъдеща коалиция, за която Кирил Петков и обкръжението му не желали дори и да чуят.

 

Мълвата носи, че Василев и Петков имали няколко конфликта в персонални диалози. Експремиерът обвинил съратника си, че с ареста на Борисов и протежетата му, „ единствено извадил ГЕРБ от изолираност, изписал вежди и станал за посмешище “. А още по-лошото е, че дал мотив за остри рецензии от едно от посолствата у нас, което размахало крепко пръст на задържането на водача на най-голямата опозиционна партия по тъмна доба с едноличното решение на Кирил Петков, без знанието на съпартийците му.

 

Припомняме, че подмятания за коалиция бяха направени и от Бойко Борисов. Лобито към Петков обаче бълва огън и жупел и начерта нови червени линии, отрязващи точно ГЕРБ.

Оказва се, че лобито към Василев е по-силно от това към Петков, защото и съдружните сътрудници от Демократична България, отпред с Христо Иванов, били склонни да преглътнат коалиция с някогашните ръководещи.

 

Мълвата носи, че Иванов още веднъж чертае трасета за достъп до Борисов и даже звънял за посредничество на Цветелина Бориславова, защото е всеобща загадка, че двамата някогашни влюбени към момента се поддържат.

 

Макар ген. Атанас Атанасов да не желае и да чува за сходна маневра, явно ще му се наложи да преглътне „ целуването на ръка “, поради по-силните лидерски позиции на Иванов.

За да има мир обаче, Борисов няма да е министър председател още веднъж, а в името на кротостта му, документи и имена по проблема „ Магнитски “ щели да се заметат под килима. 

Заговори се, че в заверата за бъдещо партньорство е забъркан и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

 

Оказа се обаче, че освен фантазията за наново връщане във властта разделила Кирил Петков и Асен Василев. Ексвицепремиерът бил доста срещу персоналните ползи на Петков, който лепнал посредством тях и една от дамите в партията „ леке на смяната “.

Лорер пък е надалеч от тези терзания, защото за него и фамилията му са значими единствено властовите и бизнес лостовете, които можел да обезпечи посредством съдружното съглашение с доскоро омразните ГЕРБ.

 

Предвид обстоятелството, че лобито на Лорер и Василев набира от ден на ден скорост, по всяка възможност в най-скоро време Петков ще изпадне в негласна изолираност в личната си групировка.

Засега ГЕРБ единствено се любуват на шоуто в профил и не са правили мнения отвън акциите за „ устойчиво държавно управление в името на икономическия напредък “.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР