Позицията на правителството по отношение на доставките на газ няма

...
Позицията на правителството по отношение на доставките на газ няма
Коментари Харесай

Даниел Митов: Алтернативи за газ има и те трябваше да бъдат вече подготвени

" Позицията на държавното управление във връзка с доставките на газ няма нищо общо с решителността " . Това коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов :

" Очевидно е, че те не са готови и това, което те би трябвало да създадат в тази ситуация, е да поддържат ембаргото и да не желаят да бъдат включвани в клаузата за изключения. Алтернативи има и те трябваше да бъдат към този момент готови . Срамота е да постановяваме несъгласие. Въпросът е за какво не го направиха на по-ранен стадий, когато се дискутираха тези неща в Съвета на Европейския съюз и в другите формати и за какво не се приготвиха ".

По мотив признатото предлагането на " Продължаваме промяната " за оказване на военно-техническа помощ на Украйна заместник-председателят на ГЕРБ съобщи:

" Не е правилно, че сме спасявали който и да било . Текстът, който предложи ръководещата коалиция, беше текст, изразяващ дълбока угриженост, импотентен текст, който обаче съдържа констатации, които ние няма по какъв начин да не подкрепим. Когато се гласоподава в зала дали поддържаме европейския път и възможното участие на Украйна в Европейския съюз, ние няма по какъв начин да гласуваме срещу това ".

" Всъщност след онзиденшния фарс в Народното събрание стана ясно, че Българска социалистическа партия ръководи в обединението . Независимо какво мислят останалите, Българска социалистическа партия наложи волята си, а министър-председателят явно няма инструментите, нито убедителността, нито престижа да води страната в вярната посока и да съумява да задава дневен ред ", добави депутатът от ГЕРБ.

Цялото изявление с Даниел Митов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР