Позицията на Финландия за предоставяне на танкове Леопард на Украйна

...
Позицията на Финландия за предоставяне на танкове Леопард на Украйна
Коментари Харесай

Финландският военен министър: Предоставянето на танкове Леопард на Украйна зависи от Германия

Позицията на Финландия за даване на танкове " Леопард " на Украйна зависи от Германия, съобщи през днешния ден финландският министър на защитата Мико Савола, като добави, че за износа на съоръжение немско произвеждане е належащо позволение от Германия, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" До огромна степен зависи от управлението на Германия по какъв начин да действаме с тези танкове " Леопард ". За това е належащо немско позволение за експорт, а в допълнение немската отбранителна индустрия има доста огромна роля в това по какъв начин може да бъде добито заместващо съоръжение ", сподели Савола.

Миналата седмица финландският президент Саули Нинистьо съобщи, че страната му може да даде на Украйна дребен брой танкове " Леопард 2 ", в случай че по-голяма група европейски страни също решат да създадат това.

Според Савола тематиката ще бъде разисквана тази седмица, евентуално първо на среща в Талин, на която Естония е поканила " сходно мислещи страни ", както и в американската военна база в Рамщайн, в Германия, където министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се чака да се срещне в петък с представители от Европейския съюз, в това число немски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР