Позиция на КОД за наводненията:Докато домовете на обикновените хора са

...
Позиция на КОД за наводненията:Докато домовете на обикновените хора са
Коментари Харесай

Партия КОД: Пак ли не знаем кой стопанисва диги и язовири?

Позиция на КОД за наводненията:

" Докато домовете на елементарните хора са под вода и тиня, а трудът на доста производители е погубен, институциите за следващ път се карат кой е виновен, кой е трябвало да стопанисва дигата, кой е трябвало да почисти реката. Кметът на Карлово търси отговорността в “Напоителни системи ", те пък връщат топката.

Познато, нали?

Дали е нужно да припомняме огромната покруса в село Бисер преди няколко години? Абсолютно същата обстановка, само че и с човешки жертви. И тогава се търсеше виновният някъде там сред Министерство на защитата, Община Харманли и Областна администрация Хасково.

Докога ще се карате? Кога ще започнете да работите дружно?

Управлението е система от взаимна отговорност, която са Ви дали своят вот българските жители. Днес виждаме, че е сведено до административна замяна на писмени документи и притискане на палци стихията да ни отмине. Това явно не е задоволително.

Държавата би трябвало да се върне в главната си роля - обезпечаване сигурността на своите жители, а институциите да работят в синхрон. От КОД настояваме за това от години. За нас съществена задача е хората да са спокойни. Те би трябвало да са уверени, че рискът трудът им да бъде затрит от следващото безхаберие, е понижен до най-малко. Но и те би трябвало да бъдат дейни и да подават сигнали за нередности навреме, тъй като в този момент, след потопа, да се приказва за противозаконна сеч е късно. И отново стигаме до контрола. Кой сече и кой ползва наредбите, кой залесява и дали залесява?

Още през днешния ден българските жители и най-много бизнесмените би трябвало да бъдат освободени от бремето на страха, че следващата вълна ще унищожи постигнатото. Утре тя може да бъде от река Марица, тъй като всички виждаме положението на коритото ѝ.

КОД е гласът на свободния българин с номер 11 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове са закононарушения! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР