Администрацията на район “Северен се подготвя за текущ ремонт

...
</TD
> Администрацията на район “Северен се подготвя за текущ ремонт
Коментари Харесай

Район Северен се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, но без осигурено финансиране

Администрацията на регион “Северен " се приготвя за настоящ ремонт на улици, тротоари, детски и спортни площадки, в това число и такива в междублоковите пространства и паркинги, осведоми Plovdiv24.bg . В уеб страницата за електронни публични поръчки е поместена информация за провеждането на такава, съгласно която са отпуснати близо 600 000 лв. с Данък добавена стойност по три обособени позиции.

Целта на публичната поръчка, а и надлежно на строително-ремонтните действия е обвързвана с възстановяване на качеството на уличната настилка и прилежащата й инфраструктура в обособените квартали на региона. Въпреки че през последните 4 години беше осъществен Водният план, който включваше подмяната на ВиК мрежата и надлежно възобновяване на пътната и тротоарната настилка на 72 улици и булеварди в “Северен ", към момента има сектори в региона, които имат потребност от възстановителни действия и рехабилитация поради обезценка през годините.

В листата от дейностите се включва освен цялостно преасфалтиране, само че и  затваряне на повърхностни пукнатини на пътната настилка, създаване повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности.

Според документите на детските площадки ще бъдат сложени пейки, клатушки, ще бъде сменена остарялата ударопоглъщаща настилка с нова, ще бъдат инсталирани люлки за деца от 0 до 3 години и такива за деца от 3 до 12 години, пързалки. Спортните площадки ще бъдат актуализирани и надлежно за футбол и баскетбол.

Обществената поръчка е без обезпечено финансиране, което значи, че договорът за осъществяване ще се подписа под изискване. Той ще влезе в действие при подписването му, като осъществяването на дейностите по него ще стартират едвам при обезпечаване на финансирането му от бюджета на Пловдив. Когато обаче след приключване на 10-месечен период от подписване на контракта не е обезпечено финансиране, то договорът се смята за преустановен.

Възложител по поръчката е заместник-кметът Аделин Младенов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР