Позитивното отношение към живота днес е поставено пред сериозно изпитание.

...
Позитивното отношение към живота днес е поставено пред сериозно изпитание.
Коментари Харесай

7 тактики, които превръщат негативното в позитивно

Позитивното отношение към живота през днешния ден е сложено пред съществено тестване. Няма потребност от смешки вид " Най-негативната дума на 2020 година е Позитивен ", с цел да сме сигурни в това. 

Хората, които имат мощни прояви на негативизъм, са доста по-склонни да си показват пагубни сюжети. Сериалът в главите на най-обезпокоените евентуално се споделя Worst-case Scenario. Те постоянно са уверени, че без значение какво вършат, ще се разболеят от Covid-19, а въпрос на време ще бъде и членовете на техните фамилии също да се разболеят. Можете да си визиите какво е саморазрушителното деяние на сходни мисли.

Негативното мислене е заложено в нас от праисторическите времена, когато страхът ни е опазил като тип. В наши дни постоянно може да е прояви като разследване от претърпяна контузия. Все отново не забравяйте, че постоянно имате избор за настройките и упованията, които носите. Можете да изберете да поставите на тестване негативността си и да приемете по-реалистична и уравновесена позиция. Това ще ви разреши да сведете до най-малко напрежението и да увеличите оптимално насладата си по време на пандемията, а и отвън нея.

Онлайн изданието OMTimes Magazine, профилирано в областта на личностното израстване, е синтезирало няколко лесни мисловни трикове, посредством които още през днешния ден можете да измененията живота си. Или най-малко своята персонална визия за него – обезпечено. 

Спечелете перспектива 

Направете крачка обратно и вижте огромната картина. По-малко евентуално ще е да се концентрирайте върху отрицателното, в случай че си създадете табиет да вършиме това. Не става въпрос за неестествен оптимизъм, а за по-реалистичен взор върху нещата.

Намерете баланс

Има разлика сред това да сте деликатни и отрицанието. Няма потребност да се отхвърля, че на открито и в близост дебнат рискове, само че също не забравяйте, че не всичко е рисково. Така се калява човешкият характер. 

Практикувайте признателност

Лесно е да сравнявате себе си с другите и да мислите, че ви се случва най-лошото, само че това евентуално не е правилно. Защо не опитате да сложите трезви оцени на всичко, което имате. Ще бъдете доста по-щастливи, в случай че работите върху това да сте признателни за здравето, фамилията, приятелите и живота си като цяло.

Изградете оптимизъм

Може да е мъчно да погледнете на пандемията например откъм светлата й страна, само че би трябвало да опитате. По-добре е за вашето здраве и за настроението ви да виждате чашата както на половина цялостна, по този начин и на половина празна. Много по-малко стресиращо е да си представим възможен позитивен резултат, в сравнение с да се завладяваме по най-лошия вероятен сюжет.

Ценете осведомеността

Всички имаме способността да видим една растяща наклонност към негативизъм. Това е моментът, в който би трябвало да сменим на по-ниска предавка. Да потърсим повече информация или да се доверим на авторитетно за нас мнение. Колкото по-осъзнат и осведомен е един човек, толкоз по-овластен става.

Изключете вътрешния си критик

Когато този интуиция се ускори и зазвучи истерично или свръх сериозно, кажете му да млъква. Когато се опита да ви завлече на мрачно място, изберете да отидете към светлината. Вътрешният критик е просто общ брой от целия негативизъм, който сте приели в детството. Не е нито почтен, нито правилен. Отхвърлете всички неприятни неща, които споделя.

Развивайте резистентност

Това е способността да употребявате сложните моменти от живота като благоприятни условия за учене и напредък. Талантът да превръщате лимоните в лимонада. Пандемията ни лимитира в доста направления, само че също по този начин ни предлага и доста благоприятни условия – да станем по-силни, по-смели, по-мъдри, по-екологично насочени и по-любящи.

 
Време е за среща: 3 невероятни хрумвания, които ще ви оказват помощ да прекарате ужасно

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР