Позитивният разговор най-накрая започна, вместо да се чудим дали трябва

...
Позитивният разговор най-накрая започна, вместо да се чудим дали трябва
Коментари Харесай

По какъв начин ще се превалутират заплати и пенсии, след приемане на еврото?

" Позитивният диалог най-сетне стартира, вместо да се чудим дали би трябвало и не би трябвало. Последните месеци със стъпките, които бяха подхванати с приемане на Закона за Българска народна банка, вървим в подготовката си. Надявам се скоро да бъде признат и Законът за еврото. Все още има много паники в част у жителите. Това значи, че всичко, което се прави като наредби и инструкции към дребния и междинния бизнес и към по-възрастните хора, има потребност от повече уточнения. Иначе - уповавам се, че във връзка с формалните критерии, оттук насетне страната ни би трябвало да се оправи ", сподели ръководителят на Икономическия и обществен съвет, Зорница Русинова, в студиото на " България заран ".

" Подкрепям това, че работата през последните 8-9 месеца се засилва. По отношение на инфлацията - в идващите няколко месеца ще забележим значително коригиранена равнища от към 3,5%. Едва ли към края на годината ще реализираме средногодишна инфлация такава, каквато е в критериите от Маастрихт. Оперативните ограничения вървят доста добре, поздравления за всички институции, които го вършат и Българска народна банка, и регулаторите. Имаше политически блокаж в това да се създадат редица промени, които бяха нужни. Това нещо мина ", разяснява икономистът, Преслав Райков, в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Винаги сме упорствали - и бизнес, и синдикати, да имаме задоволително дълъг интервал за обозначаване на цените в двете валути, тъй като това освен ще приготви хората, само че и това ще бъде един от механизмите, които ще наблюдават дали има търговци, които са недобронамерени. Ще има и изясненост къде ще могат да се подават сигнали, както и да има задоволително бистрота за това по какъв начин се образува този сигнал. Това ще сътвори доверие в хората ", разясни Русинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР