Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – 24 май.

...
Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – 24 май.
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата на духа никога не е загивала в България

" Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – 24 май. Днес честваме най-голямото духовно достижение на българския народ – основаването на лична книжовност ".

Това сподели президентът Румен Радев, откакто дружно с вицепрезидента Илияна Йотова, премиера Стефан Янев и представители на служебното държавно управление поставиха цветя пред паметника на светите братя пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “.

" Нека през днешния ден отдадем респект на всички създатели, книжовници, хора на словото, които през вековете създаваха българската страна на духа, от която и през днешния ден и за в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възобновление ", сподели президентът.

" Нека на 24 май да поздравим всички наши почтени учители, книжовници, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръсват тъмата на подмяната. Държавата на духа в никакъв случай не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на идващите генерации. България постоянно е вървяла напред посредством култура, познание и нематериалност ", сподели Радев.

Като част от мероприятията за отдаване респект на светите братя Кирил и Методий на 24 май българското Министерство на външните работи и Министерството на външните работи на Северна Македония в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие се споразумяха посолства на двете страни, измежду които тези в Белград, Киев, Прага и Варшава, да отбележат взаимно този важен празник.

" Заедно с президента на Македония освен ще отдадем респект към делото на светите братя в Рим, само че и двете делегации ще пътуваме дружно в един аероплан, с цел да заявим нашата ясна взаимна политическа воля, че ще развиваме връзките сред двете страни в дух на доверие, другарство и добросъседство ", сподели президентът.

По думите му методът за отваряне на европейския път на Северна Македония минава на първо място през София.

" Трябва между тях умерено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми ", съобщи Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР