Появиха се ексклузивни снимки от екшъна, който се разигра на

...
Появиха се ексклузивни снимки от екшъна, който се разигра на
Коментари Харесай

Ексклузивни СНИМКИ и подробности за въоръжените до зъби командоси, атакували плажа във Варна

Появиха се извънредни фотоси от екшъна, който се разигра на варненски плаж. БЛИЦ напомня, че въоръжени до зъби командоси нападнаха плажната линия в града.

Военноморските сили направиха зрелищна проява на централния плаж във Варна по неутрализиране на пирати и атакуване на терористи укрепили се на брега.

Учението "Парад 2019 " бе отдаден на 140-тата годишнина на Военноморските сили и бе следено от военния министър Красимир Каракачанов и стотици летовници, поданици и посетители на Варна, прецизира dir.bg.





Учението стартира от 11.00 часа в Акваторията на централен плаж и изненада почиващите туристи.



Руснак разгласява мигновено видео, на което се вижда по какъв начин трима командоси излизат от морето . Те арестуват човек и стрелят с халосни патрони, а зад ограждения стои русначе вдигнало ръце, с цел да се съобщи. Тогава командoсът хвърля автомата си на пясъка и също подвига ръце, с цел да успокои малчугана.



Руснакът във видеото изяснява , че във Варна, където хората си отдъхват при 30 градуса на плажа, е обикновено да нахлуят спецчастите на НАТО. Преди два дни в пристанището дебаркира известният воненен ракетоносец на Съединени американски щати "Портър ", а някъде в намерено море пред Варна го следи съветската фрегата "Сметливий ".



Демонстрациите, в които се включиха катер, транспортен съд и въртолет, продължиха близо 2 часа.

Учението приключи с въздушна проява на маневрените характерности на вертолет "Panther " и Парад на военни кораби.

Строят бе воден от редови буксир "Христо Ботев ", най-старият кораб, с който разполага българският флот. Смята се, че е създаден в Унгария през 30-те години на предишния век. Първоначално е включен в Дунавската флотилия, а от 40-те години до през днешния ден служи на море.

Той бе следван от представители на патрулните сили с фрегатата "Дръзки ". В парада се включиха също корветът "Бодри ", представители на противоминните сили, отпред с минен ловджия "Цибър ". В парада се включиха също вертолети от Авиобаза "Чайка ", образователни кораби и патрулни лодки.

До края на годината би трябвало да имаме подписан контракт за градежа на два патрулни кораба за Военноморските сили, заяви по-рано министърът на защитата Красимир Каракачанов във Варна. Той напомни, че цената на плана е 820 милиона лв. без Данък добавена стойност, а към осъществяването му демонстрират интерес три компании от България, Германия и Италия.

Обсъжда се вид Военноморските сили да получат опция да придобият още минни ловци, втора употреба, добави командирът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов. Според него това ще разреши на военните моряци дълготрайно осъществяване на дилемите им. Михайлов посочи, че нормално във флота се поддържат три кораба от един клас. Военноморски сили към този момент имат един - "Цибър ", по тази причина имат потребност от още два минни ловци.

Снимки: Булфото

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР