Roadrunner на Presidential Motorcade избяга от пътя във Флорида

...
Появи се видеозапис, показващ непосредствените последици от скорошен инцидент, включващ
Коментари Харесай

Появи се видеозапис, показващ непосредствените последици от скорошен инцидент, включващ един от така наречените Roadrunners на Тайните служби - силно модифициран вариант на Ford F350 Super Duty, който обикновено е част от кортеж на президента на САЩ и който сме обсъждали повече от един път в миналото. Тази най-нова версия на Roadrunner се появи за първи път през 2018 г.

Според първоначалните доклади превозното средство — което има уникален дизайн с шест врати — катастрофира, докато пътува до Лайв Оук, Флорида, на 2 септември. Roadrunner се отправи натам преди посещението на президента Джо Байдън, който наблюдаваше разрушенията от урагана Идалия и се срещна с жертвите на бурята.

https://twitter.com/marcocongiu/status/1697991564356665679?s= 20

САЩ Магистрала 90, американска магистрала 129 и междущатска магистрала 10 са главни магистрали, минаващи през Live Oak, въпреки че към този момент точното местоположение на инцидента не е потвърдено.

Видеото на инцидента, заснети от движеща се кола, както и придружаваща снимка, бяха предоставени на The War Zone от Марко Конджиу, американски кореспондент на италианския новинарски канал SkyTg24. На него се вижда как превозното средство на Сикрет Сървис е напуснало пътя и е спряло на бариерата срещу катастрофа, минаваща по централната резервация на магистралата. Най-малко едно превозно средство за спешна помощ и това, което изглежда е друго превозно средство на Тайните служби, вече са били на място в момента, в който са заснети изображенията.

Не е нечувано превозните средства, които съставляват президентския кортеж, да имат проблеми от от време на време. Като се има предвид колко модифицирани са някои от тях, включително огромната тежест, която носят, като всяко превозно средство, понякога могат да се сблъскат с проблеми (вижте видеоклиповете по-долу). Можете да прочетете разказа на един агент от Тайните служби за такъв инцидент тук. Въпреки че истинска катастрофа, особено на критично превозно средство като Roadrunner, със сигурност е рядкост.

https://www.youtube.com/watch?v=AzJoRGTKuOE https://www.youtube.com/ watch?v=Xl25S7hy8mo

Що се отнася до Roadrunner, уникалният камион е по-официално известен като комуникационно, мрежово и командно превозно средство на Агенцията за комуникации на Белия дом и има нормален екипаж от трима души. Това е най-новият от дълга гама Roadrunners, които драстично варират в конфигурацията. Натоварен да следи отблизо президентската лимузина, той осигурява изключително сигурен шлюз за сателитна комуникация — както се вижда от неговата голяма мобилна сателитна антена отгоре — и локализирани възможности, подобни на wifi. Тези системи позволяват на президента да поддържа връзка с критичните органи по всяко време, а други ключови страни в кортежа могат също да комуникират и споделят данни по сигурен начин. Осигуряването на постоянен достъп на президента до Националния команден орган е абсолютно критично за гарантиране на надеждността на американското ядрено възпиране.

Произведено от The Armored Group, това последно издание на Roadrunner има цялостна командна станция, включително голям видео екран и контролен център отзад. Отразявайки критичния характер на неговите мисии, цялата задна част на камиона всъщност е запечатана и защитена от външни електронни излъчвания, като чувствително разпределено информационно съоръжение (SCIF).

Според Armored Group:

„Мобилното комуникационно превозно средство (MCV) е изградено върху платформа за камион Ford Super Duty, модифицирана за максимизиране на полезния товар с цялостен външен вид на спортен автомобил с шест врати и въздушно окачване. MCV включва структурно подсилени пет -платформа за антенна част, която включва всепосочен сателитен монтаж.

MCV е проектиран да защитава и обработва всички нива на комуникационни данни чрез мрежа от кабелни скари. Стените на превозното средство имат седем слоя EMI екраниране. Превозното средство ще бъде сертифициран от Tempest Chamber Rolling SCIF, което означава, че готовият хардуер може да бъде инсталиран в стелажи за стандартно оборудване. Бяха положени големи усилия за интегриране на усъвършенствани радиочестотни, звукови и топлинни противодействия, включително 32 000 BTU HVAC система.

MCV ще има 4G сертификат за летателна годност и може да бъде разгърнат по целия свят в зони на мисии чрез затворени полуремаркета и товарни самолети.“

https://twitter.com/CobraEmergency/status /1137373002297987072?s=20

https://twitter.com/CobraEmergency/status/1137373002297https://twitter.com/CobraEmergency/status/1137373002297987072?s=20987072?s=20На всичкото отгоре , Roadrunner също е особено добре защитен, с броня в критични зони, която ще спре изстрела на пушка, както и ще предпази от взривове под пода. Другите характеристики включват гуми Run-Flat, подобрено спиране и подобрено окачване.

Всички тези елементи вероятно ще се окажат много полезни за екипажа, който претърпя инцидент по пътя към Live Oak миналия уикенд.

Свържете се с автора: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР