Появи се доста плашещо изследване, направено от китайски учени от

...
Появи се доста плашещо изследване, направено от китайски учени от
Коментари Харесай

Учени от Ухан със стряскаща новина за бременните жени

Появи се много плашещо проучване, направено от китайски учени от университета Ухан. То е обвързвано с бременните дами и по-специално какво не би трябвало да пият по време на този интервал от живота им.

Оказа се, че те не би трябвало да пият кафе. Причината за това е, че горещата напитка може да докара до увреждане на черния дроб на плода и до появяването на съществени закъснения в неговото развиване.

Китайските учени са безапелационни, че в случай че бременните дами пият кафе, то това може да навреди на здравето и развиването на ембриона.

Дискусии за това по какъв начин кофеинът и другите съставни елементи на ободряващата напитка засягат тялото на бременните дами се водят отдавна.

Кафето има някои преимущества и дефекти за дамите, които чакат дете.

Проучвайки резултата на кафето върху бременността, китайските учени следиха живота на няколко десетки бременни плъхове, на които към храната им бе добавена и горещата напитка.

Изследователите се интересували дали кафето може да попречи на развиването на детето, както и дали ще провокира спонтанни аборти или ще способства за раждането на недоносени бебета.

Тези проби накараха специалистите да заключат, че огромни дози кафе в действителност водят до понижаване на масата на плода и закъснение на неговото развиване.

В допълнение учените са разкрили, че кафето оказва неподходящ резултат и върху черния дроб на плода през интервала на тяхното вътрематочно развиване.

По-специално беше открито, че под въздействието на кофеина, организмите на бременните дами почнали да усилват производството на хормони, отговарящи за напрежението.

В резултат на това бъдещото бебе на майка, която е пила кафе по време на бременността в бъдеще са по-склонни да развият цироза на черния дроб и други нарушавания в работата на този орган, написа jenata.blitz.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР