Появата на варианти на коронавируса добави още по-голяма несигурност към

...
Появата на варианти на коронавируса добави още по-голяма несигурност към
Коментари Харесай

Бъдещето на коронавируса: Лятото може да е повратен момент, но едва ли ще изчезне

Появата на разновидности на ковид добави още по-голяма неустановеност към имунизационните акции, почнали в огромна част от света и които се характеризират с дефицит на дози. От изключително безпокойствие са разновидностите във Англия, Южна Африка и Бразилия и въздействието, което те могат да окажат освен върху увеличението на вирулентността и леталността на вируса, само че и върху имунитета, генериран от имунизациите. Всъщност, хоризонтът не е толкоз мрачен. Научни прогнози допускат, че SARS-CoV-2 е тук, с цел да остане, най-малко към този момент. Но даващите ги също са съгласни, че имунизациите доста ще улеснят това общуване, показва БГНЕС.
" Илюзията, която имаме, нашата концепция е, че последователно ще достигнем тази магическа цифра от 70% от популацията с антитела ", споделя Алберт Бош, професор в Университета на Барселона и президент на Испанското сдружение по вирусология, за RTVE. Той показва летния сезон като допустима повратна точка на пандемията: " Въпреки че инфекциите не изчезват, правилно е, че през лятото те са по-рядко срещани, защото вирусът се предава по-лошо, наред с доста други фактори. Ако двете неща съответстват - лятото и забележителна част от ваксинирана популация, можем да имаме натурален спад, който няма да бъде изгубване ".
 Надежда: В международен мащаб болестта от ковид се отдръпва Надежда: В международен мащаб болестта от ковид се отдръпва
Броят на новите случаи на COVID-19, регистрирани в международен мащаб понижава за четвърта поредна седмица, сочат данни на Световната здрав...
Вирусологът счита, че е малко евентуално стремителните цифри на тази трета вълна да се повторят през идващите месеци, макар появяването на нови разновидности. Но специалистът е наясно, че пътят напред към момента е дълъг. " Ще продължа да има огнища, само че това няма да бъде това, което виждаме в този момент ", споделя той и изяснява, че " наклонността е, че с течение на времето, с взаимоотношението сред гостоприемник - човешкото създание и вирус, последният има наклонност да се приспособява по-добре и по-добре заразява гостоприемника по по-ефективен метод, само че предизвиква по-малко патогенност ".
Ваксините ще предотвратят хоспитализации и смъртни случаи
Вариантите на SARS-CoV-2, открити във Англия, Южна Африка и Бразилия се характеризират, съгласно първите изследвания, с по-голяма лекост на предаване спрямо локалния вирус, открит в Ухан. Британският към този момент са рапортува допълнително от 80 страни, до момента в който южноафриканския участва допълнително от 40, а бразилският е открит в към 10.
Първите изследвания също по този начин допускат, че изключително в лицето на южноафриканския и бразилския вид, наличните сега ваксини губят забележителен % от своята успеваемост, само че това не значи, че те не служат за справяне с най-лошото лице на пандемията. " Това, което знаем до момента за всички ваксини, е, че те ще защищават от съществени болести, хоспитализации и смъртни случаи и това е най-важното ", съобщи Хайме Хесус Перес, член на Испанската асоциация за имунизация, за RTVE.
Ваксините от Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca (и като цяло всички, които се създават в целия свят от разнообразни подходи и технологии) могат да бъдат обновени релативно бързо, с цел да се приспособяват към новите разновидности. Ето за какво е доста значимо, допустимо най-скоро да се открият вероятните разновидности, които могат да зародят. Испанското министерство на опазването на здравето, взаимно с самостоятелните общности, неотдавна утвърди протокол за наблюдаване на появяването и разпространяването на нови разновидности.
 Почти всяко трето дете е с душевен отклонения, сочи изследване Почти всяко трето дете е с душевен отклонения, сочи изследване
Ограничените контакти по време на пандемията натоварват на първо място децата, гласи проучване на медици от Хамбург. Според заключенията...
Това не значи, че приложените дози са безполезни, нито значи, че би трябвало да изчакаме да актуализираме имунизациите, с цел да продължим с имунизационната акция. " В момента това, за което би трябвало да се тормозим, е да имунизираме колкото се може повече хора с имунизациите, с които разполагаме, тъй като това в действителност ще ни разреши да изпразним лечебните заведения ", продължава Перес. " Тогава, в случай че би трябвало да създадем смяна на имунизациите, в случай че според от наличността можем да създадем най-ефективните за всички или не... Всичко това ще се види по-късно. Но сега не можем да кажем " не " на никоя ваксина, която ще предотврати хоспитализации и смъртни случаи ", безапелационен е той.
Ще би трябвало ли да бъдем реваксинирани?
При липса на познание за продължителността на имунитета, проявен от човешкия организъм против SARS-CoV-2, реваксинацията е опция, която специалистите не изключват, изключително при по-уязвими групи и с избрана честота. " Поради съществуващите типове ваксини и множеството от тези, които ще дойдат, не е безразсъдно да се мисли, че има някакво " увещание " за ваксини ", споделя Алберт Бош, който напомня, че " имаме тази обстановка с грипа всяка година ".
" Ще съжителстваме за известно време с вируса и ще се появят разновидности, с които ще би трябвало да се сблъскаме, в непрекъсната атака-контраатака ", продължава Бош, макар че ясно показва, че съгласно него " ние ще понасяме все по-добре вирусна зараза ".
Хайме Хесус Перес от своя страна твърди, че " е налице годишният сюжет за реваксинация, дружно с грипната ваксина и в случай че е належащо ще се направи оценка на периодичността ", макар че той признава, че " това са неща, за които към момента би трябвало доста да научим ".
 Глас от Facebook настойчиво оборва Мангъров за ковид Глас от Facebook настойчиво оборва Мангъров за ковид
Поредното изявление на доцент Атанас Мангъров стана факт в края на предходната седмица – в петък, 5 февруари, в предаването " Лице в лице...
" Това, което е предсказуемо и това, което виждаме до момента в изследванията на другите ваксини, е, че те ви защищават от варианта, против който са основани, само че също по този начин и против нови разновидности. Излагането на антигена за първи път постоянно продължава да бъдем по-добри, в сравнение с да го създадем против самия вирус. С което, научно правдоподобно е, че епидемиологичните талази, които идват по-късно, не са толкоз съществени, колкото тези, които сме понесли до момента ", заключава експертът по превантивна медицина.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР