Повторението на последния финал в Шампионската лига между Ливърпул и

...
Повторението на последния финал в Шампионската лига между Ливърпул и
Коментари Харесай

Ливърпул подразни Реал и получи тежък урок на Анфийлд

Повторението на последния край в Шампионската лига сред " Ливърпул " и " Реал " (Мадрид) се трансформира в исторически мач с поврат и урок за " алените " - 2:5. " Белите " съвсем си осигуриха четвъртфинал, а този път съперникът им в действителност се нуждае от знамение, с цел да ги отстрани.

За първи път в пребогатия си опит в европейските клубни шампионати " Ливърпул " позволи повече от 3 гола в своя дом.

Нищо не предвещаваше подобен разгром, дуелът стартира мечтано за отбора на Юрген Клоп. В 4-ата минута Дарвин Нунес ефектно откри с пета, а в 14-ата Мохамед Салах наказа неточност на Тибо Куртоа - 2:0.

Зададе се реванш за " Ливърпул " поради последните изгубени конфликти с " лос меренгес ", само че грандът от Мадрид за следващ път сподели, че с него смешка на бива. Винисиус понижи в 21-ата, а в 36-ата пристигна ред и на Алисон да направи огромен гаф - вратарят изрита топката в крайници на своя съотечественик - 2:2.

До почивката " Ливърпул " опита да си върне задатъка, не съумя и при започване на второто полувреме видя цялостен поврат - 3:2 с подадение на Едер Милитао. В идващите минути пристигна времето на Карим Банзема, осъществил два пъти в 55-ата и 67-ата. Три гола да 20 минути след антракта, общо пет за 46 мин.

Докрая можеха да паднат още голове и в двете порти, само че това не се случи, а " Реал " си потегли признателен за Мадрид.

И в другия първи осминафинал нощес гостът си обезпечи може би решаваща победа - " Наполи " разруши " Айнтрахт " с 2:0 във Франкфурт. 

Виктор Осимен означи в 40-ата, а в 65-ата Джовани ди Лоренцо удвои. Малко преди този момент " Айнтрахт " остана с човек по-малко поради червен картон на Мауни. В 36-ата " Наполи ", който е на път да стане първенец на Италия, пропусна дузпа чрез Хвича Кварацхелия.

Реваншите са на 15 март, а довечера са срещите " Интер " (Милано) - " Порто " и " Република България Лайпциг " - " Манчестър Сити ". С това ще се изиграят всички първи осминафинали.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР