Повторен оглед се извършва в момента на мястото на инцидента

...
Повторен оглед се извършва в момента на мястото на инцидента
Коментари Харесай

Военна прокуратура в Пловдив проверява инцидента с хеликоптера Кугър

Повторен оглед се прави сега на мястото на случая с военния хеликоптер „ Кугър " край пловдивското село Цалапица. Вчера след 18 ч. при подготвителен полет хеликоптерът е закачил и скъсал жици на електропровод. Екипажът е незасегнат и е съумял да приземи машината сполучливо. За няколко часа огромна част от град Стамболийски и близките села останаха без ток и вода.

От авиобаза " Крумово " оповестиха за Българска национална телевизия, че на този стадий няма нова информация към следствието на аргументите за случая.

Още нощес в границите на час и половина екипите на електроразпределително сдружение EVN отстраниха повредите и в Стамболийски бе възобновено електроподаването. От сдружението оповестиха, че вредите за компанията са незначителни. Скъсаният от хеликоптера кабел е с дължина от към 150 метра.

Разследването се води от Военна прокуратура-Пловдив. Оттам оповестиха за Българска национална телевизия, че сега тече втори оглед на местопроизшествието край Цалапица и на хеликоптера, който е партерен на селскостопанското летище в селото. Назначени са няколко експертизи, които да оказват помощ за изясняване на аргументите за случая. Резултатите от тях се чакат най-късно до два месеца. Единствените вреди по хеликоптера е дефектирала лопатка на въртящата се част. Когато тя бъде сменена, машината ще бъде преместена в авиобаза " Крумово ". Очаква се това да стане още в границите на днешния ден. Хората в региона обаче се оплакват, че постоянно военни хеликоптери прелитат прекомерно ниско над земята и това ги тормози.
Дора, гражданин на Стамболийски: Нищо не сме чули, внезапно токът загасна и водата спря, това е.Мариана Попова, гражданин на Стамболийски: Приблизително към два часа, два часа и половина, може би, нямаше нито ток, нито вода.
Често ли летят хеликоптери тук над Стамболийски?
Мариана Попова: Не чак толкоз ниско... минават много постоянно, да. Георги Мараджийски, кмет на Стамболийски: За към 2 часа повредите бяха отстранени, напълно умерено е ситуацията в Стамболийски сега. Още преди години съм подавал много тъжби в EVN за птиците, които пречеха на електрозахранването. Отстраниха много от тези повреди. Подменени бяха далекопроводите, направена беше специфична скица, по която бяха направени на самите стълбове специфични уреди, които да гонят птиците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР