Повтарящите се отрицателни мисли са в сърцето на депресивното разстройство.

...
Повтарящите се отрицателни мисли са в сърцето на депресивното разстройство.
Коментари Харесай

3 стъпки, които помагат при депресия

Повтарящите се негативни мисли са в сърцето на депресивното разстройство. Но има три елементарни стъпки, които могат да понижат броя и силата на тези мисли. Поне така твърди професор Ханс Нордал, специалист по психическа терапия. Ето кои са те:

1. Трябва да разберете, че “самонавиването ” при черните мисли е освен загуба на време,  само че и наливане на вода в мелницата на депресията

“Често бъркаме деструктивното обезверение и вглъбяване с разрешаването на казуса, само че за жалост и по предписание наличието на негативните мисли е самокритично и себефокусирано. Лошото е, че център на фокуса са единствено негативните събития в живота или събития, които са признати за негативни. ”

“Ние сме много способни да развиваме тревога и притеснения заради богатото си въображение. За страдание нашите терзания постоянно се трансформират във обстоятелства ”, разяснява Нордал.

2. Фокусирайте се върху момента тук и в този момент

Включете се в други занимания от действителния живот, които да насочат мислите ви в позитивна и градивна посока. Всичко, което не получава внимание и сила от мисълта в един миг, ще изчезне последователно от единствено себе си. Това се отнася и за черномислието. Спрете да го храните и то ще почине.

3. Внимавайте с нормалните способи за разпръскване от негативните мисли

Хората употребяват всевъзможни способи за отлвичане от негативните мисли, като телевизия, книги, алкохол, хазарт, компютърни игри и други. За известно време те могат да разсеят индивида. Опасно е обаче единствено да се пробвате да отблъсквате отрицателните мисли.

“Ако непрестанно се пробвате да не мислите за негативните неща, това основава противоположен резултат, тъй като мозъкът би трябвало да следи защо тъкмо не би трябвало да мисли, а това в действителност са самите мисли, които вие се пробвате да избегнете ”.

Psy Blog


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР