Повреди във въздушните възглавници принудиха две японски автомобилни компании да

...
Повреди във въздушните възглавници принудиха две японски автомобилни компании да
Коментари Харесай

Милиони коли са с опасни въздушни възглавници

Повреди във въздушните възглавници принудиха две японски автомобилни компании да разгласят, че евентуално ще се наложи да изтеглят от международните пазари милиони коли. 

Японската " Тойта " може да извади от приложимост към 3,4 млн. коли, поради риск въздушните възглавници да не се надуят при злополука. Автомобилите са снабдени с компютри за ръководство на въздушните възглавници, създадени от компанията ZF-TRW, които обаче се оказват уязвими от електрически разстройства и могат да не алармират за задействане на системата за надуване на еърбега.

Проблемът бе засечен още през 2017 година и тогава бяха изследвани 12,3 млн. транспортни средства в Съединени американски щати, създадени от общо 6 фирми. Предполага се, че най-малко 8 души са починали, откакто въздушните възглавници на колите им не са се надули при злополука. С оглед на това Американската национална администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), че проблематичните системи за сигурност са инсталирани в коли на Toyota, Fiat Chrysler Automobiles NV, Honda Motor Co, Hyundai Motor Co, Kia Motors Corp и Mitsubishi.

" Хонда " пък ще извади от приложимост към 2,7 млн. коли, продадени в Съединени американски щати (2.4 млн.) и Канада (300 000), които имат еърбег от марката Takata. Заради възглавниците на Takata бе направено най-голямото в историята евакуиране на коли от пазара - 42 млн. бройки на 19 автокомпании, употребили тази марка еърбег. Сега обаче става въпрос за различен недостатък - при светкавичното надуване на възглавницата има заплаха да бъдат изстреляни твърди части в автомобилното купе, които да наранят или даже да убият намиращите се вътре хора.

" Хонда " към този момент е уведомила търговците, а същинското евакуиране от пазара би трябвало да стартира на 9 март.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР