Поводът е Световният ден на водата, който отбелязваме на 22

...
Поводът е Световният ден на водата, който отбелязваме на 22
Коментари Харесай

Талантливи деца показаха красотата на водата в изложба на ВиК-Бургас

Поводът е Световният ден на водата, който означаваме на 22 март

ВиК-Бургас награди надарени деца в обичайна си галерия за рисунки. Тя е отдадена на 22 март – Световния ден на водата и е под мотото „ Водата е живот “. Събитието се провежда за 21-и път и събира от ден на ден участници. 

На формалната церемония присъстваха родители, учители и близки на всички участници. Събитието бе намерено от домакина – изп. шеф на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев, който награди учениците, а специфични посетители бяха зам.-кметът по просвета Диана Саватева и Златка Бобева - една от известните бургаски художнички, разпространявала изобразителното изкуство измежду младите и основател на състезанието през 2003 година.

В състезанието за рисунка се включиха над 300 бургаски възпитаници. Специално жури е подбрало най-хубавите 52 картини, които от през днешния ден до другата седмица ще бъдат изложени в галерията на ул. " Александровска " 22.

„ Благодаря на на управлението на ВиК-Бургас - единственото сдружение, институция в Бургас, което в продължение на 21 години демонстрира интерес към децата и дава опция да се изявят, специфични благодарности за инж. Тенев, че резервира тази традиция “, сподели на откриването Златка Бобева. 



От името на Община Бургас зам.-кметът Диана Саватева също поздрави децата и управлението на ВиК, като изрази вяра галерията да се цялостни с от ден на ден младежи и създатели. 

„ Често обитавам в тази зала, само че толкоз цялостна не съм я виждала последно време. Изложбата има подобен триумф, тъй като тук две хрумвания са събрани на едно място, първата е запазване на природата, втората е поддръжката на младите създатели “, сподели Саватева. 

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март от 1993 година годишно. Неговата цел е да хвърли светлина върху проблемите, които биха настъпили, в случай че човечеството продължи по пътя на опустошение на околната среда и замърсяването на водата. Чрез него се притегля и внимание върху значимостта на питейната вода и отбраната на водните запаси.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР