Повод за задочната размяна на реплики е оповестената от прокуратурата

...
Повод за задочната размяна на реплики е оповестената от прокуратурата
Коментари Харесай

Гешев отговаря на Демерджиев: Филмът може да се превърне в сериал

Повод за задочната замяна на реплики е оповестената от прокуратурата хипотетична скица за търговия с въздействие, чиято цел е била промяна на полицейски началници и събаряне на основния прокурор Иван Гешев от поста му. Това разгласи в четвъртък самият Гешев по време на конференция с ръководителя на националното разследване Борислав Сарафов, говорителката Сийка Милева и градската прокурорка на София Илиана Кирилова. Те демонстрираха пред медиите писма и записи от флашки, открити в границите на следствие за пране на пари и данъчни закононарушения. В тях бяха упоменати имена, букви и прякор - „ индивида с прякор Къро “, „ Цецо от Белград “, „ Бобока “, „ Кирчо и Асенчо “, „ Черепа “, „ Кокорчо “, Владислав Горанов, както и проверяващият уебсайт BIRD.

„ Не съм участник в този филм или сериал. Не знам по какъв начин да го нарека. Разбрах за интервенцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се направиха дейности и беше поискано съдействието на полицията ”, сподели в петък пред NOVA вътрешният министър.

Гешев отговори пред BGNES. „ Не може да е филм и да се оферират 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ служител на реда, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, в случай че употребявам неговата стилистика - в действителност може да стане сериал ", сподели основният прокурор. Той добави, че сътрудниците му са показаха една дребна част от записите, " най-интересната, само че съм сигурен, че има и много по-интересни елементи ”.

Криминалното минало, а не възможна заплаха от офанзива и репресии, заплашва магистратите, които се оплакаха преди дни на брифинг на прокуратурата. Това сподели по-късно в събота Демерджиев по Дарик радио. Според него брифингът на прокуратурата, който се състоя в разгара на предизборната акция, съставлява политическо говорене, а не говорене на магистрати.

 

Прокуратурата неведнъж е пречила на изнасянето на информация от страна на Министерство на вътрешните работи, само че информацията, която самата прокуратура изнася обществено най постоянно е безредна и няма следващи дейности и резултати, сподели още Демержиев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР