Това заяви в ефира на предаването Лице в лице по

...
Това заяви в ефира на предаването Лице в лице по
Коментари Харесай

Директорът на АЕЦ Козлодуй: Около 8 кубика са изтеклите радиоак...

Това съобщи в ефира на предаването " Лице в лице " по bTV шефът на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов.

 

" Аз бях с моя наследник, който е на 2 години, в АЕЦ-а, няма никаква заплаха. Такава вода не може да напусне зоната на АЕЦ-а. Всичко е почистено. Топлоизолацията е почистена. Проблемът е следният - това не е първата повреда, при която има приключване на такава вода. Антиядрените безредици ненужно се тиражират в обществото ", посочи той.

По думите му когато се употребява понятието " радиоактивна вода ", хората постоянно се тормозят, което е обикновено.

 

Запитан дали е имало облъчване на хора, Николов бе безапелационен, че няма такова нещо.

" Всичко, което е било напръскано, е сменено. Всичко е почистено. Там, където покритието е махнато, е поставено ново ", добави шефът на АЕЦ " Козлодуй ".

На въпрос идват ли у нас съветски служащи и енергетици, които да ни оказват помощ, в случай че се наложи, Николов изясни, че преходът към други сътрудници е доста сложен.

 

" Досега не ни е отказвана помощ. Съвсем на друго равнище към този момент се диалозите. Ние прекратихме контракта за нуклеарно гориво. Няма потребност да се подменя нищо към сегашния миг. Парагенераторът е доста надалеч от плановата подготвеност за прекъсването му. В момента работят две системи за вътрешнореакторен надзор - всичко е обикновено. Дай Боже, 6-и блок да го пуснем скоро и да проработи обикновено ", уточни шефът на АЕЦ-а.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР