Повишеното напрежение в Близкия изток остава основна тема за инвеститорите

...
Повишеното напрежение в Близкия изток остава основна тема за инвеститорите
Коментари Харесай

Напрежението в Близкия изток донесе ново поскъпване на петрола

Повишеното напрежение в Близкия изток остава съществена тематика за вложителите и по отношение на нея желанието на Съединени американски щати за повишение на митата за китайските артикули остава на назад във времето. Петролът задържа растежа си от над $62 за барел. Фючърсите на черното злато нарастнаха с 0.5% в Ню Йорк след затваряне в понеделник, написа Bloomberg.

Съединени американски щати изпратиха ударна група от самолетоносачи и бомбардировачи в богатия на нефт район поради възходящото напрежение с Иран. Щатите желаят да покажат ясно посланието си към Иран, че в случай че нападна ползите или съдружниците им, дейностите на страната ще бъдат посрещнати със мощ, обасни съветникът по сигурността Джон Болтън.

Предприетите американски ограничения могат да доведат до блокиране на Ормузкия пролив, който е единственият морски път за експорт на петрол и природен газ от региона на Персийския залив за международния пазар. Тази заплаха остави комерсиалния спор и опцията от приемането на нови мита на назад във времето.
 Съединени американски щати и Саудитска Арабия се изправят в борба за цената на петрола
Съединени американски щати и Саудитска Арабия се изправят в борба за цената на петрола

Как се оказа, че Тръмп извади от пазарите повече барели, в сравнение с картела ОПЕК?

Цените на суровия нефт се покачиха след намаление с повече от 3% в понеделник. Ралито на суровината претърпя промени през последните няколко седмици след изказванията, че Саудитска Арабия и други производители ще добиват повече от суровината, с цел да компенсират изгубените ирански барели.

Американските сондажи също усилиха производството си до рекордно количество, а запасите в страната се повишиха до най-високото си равнище от септември 2017 година.

Междувременно неочакваното утежняване на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай покачва вероятностите за търсене, които се усъвършенстваха през последните няколко месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР