Повишения на речните нива се очакват днес и през следващите

...
Повишения на речните нива се очакват днес и през следващите
Коментари Харесай

Повишения на речните нива се очакват днес и през почивните дни

Повишения на речните равнища се чакат през днешния ден и през идващите два почивни вследствие на превалявания, осведоми Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на уеб страницата си.

Ще има покачвания в разнообразни елементи на Дунавския басейн. За през днешния ден се чака такова във водосборите на реките Янтра, Русенски Лом и добруджанските реки. За на следващия ден това ще важи в планинските елементи на реките от басейна и в задачите водосбори на Янтра и Русенски Лом. На 9 юли речните равнища в басейна ще се намаляват или ще останат без основни промени, като вследствие на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки, сочат данните.

Днес ще има покачвания на речните равнища в целия Черноморски басейн, по-значителни ще са във водосборите на реките Провадийска и Камчия. През почивните дни речните равнища ще се намаляват, като вследствие на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки.

Повече детайлности за равнищата на реките са достъпни 

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) оповестяват, че през нощта на доста места ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност.и градушки. Интензивни и обилни по количество ще са тук-там в източната половина от страната, а на следващия ден преди обяд - в Централна Северна България. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР