Повишените разходи за газ и електричество, както и непрекъснато растящите

...
Повишените разходи за газ и електричество, както и непрекъснато растящите
Коментари Харесай

Непосилните сметки за ток и газ са голям проблем за хората в Ямболска област


Повишените разноски за газ и електричество, както и непрестанно растящите цени на стоките към този момент са освен неприятна изненада за жителите на по-малките градове, само че и на общинските администрации също. Появяват се голям брой проблеми, сложени пред тях.

Зеленчуковият магазин в един от централните квартали на Ямбол се е трансформирал в самобитен отдушник за пазаруващите. Всеки от опашката споделя проблемите и страховете си. Основната тематика към този момент втора седмица са сметките за отопление и скачащите цени на питателните артикули:

" Имаме 450 лв. газ и 450 лв. ток. Става въпрос за къща, която е 120 квадрата, като се отопляваме единствено на газ и само имаме един бойлер, който е на ток, което за мен е отвратително. Миналата година по същото време сме платили 220 лв. газ и беше много по-студено, по тази причина сме употребили парното много повече, а токът в никакъв случай не е бил повече от 120 лв.. В къщата живеем майка ми, татко ми, аз и двегодишното ми дете, като мъжът ми работи в чужбина и в случай че не работи в чужбина, просто не знам по какъв начин ще съумяваме да се оправяме ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниела Костова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР