Повишени разходи и намалели продажби - кризата с покупателната способност

...
Повишени разходи и намалели продажби - кризата с покупателната способност
Коментари Харесай

Все повече фалити на пъбове във Великобритания

Повишени разноски и намалели продажби - рецесията с покупателната дарба визира тежко емблематичните английски пъбове, като броят на банкрутите в бранша е скочил предходната година с 83 на 100 на годишна основа.

Това заяви английската счетоводна компания „ Ю Ейч Уай Хекър Янг “ (UHY Hacker Young), представена от Франс прес.

„ След сложен интервал по време на пандемията доста пъбове и питейни заведения се оказаха с малко спестявания и неспособност да вземат спомагателни заеми “, а за някои от тях „ настоящето икономическо закъснение се трансформира в последния подтик към неплатежоспособност “, се показва в оповестеното през днешния ден официално съобщение на компанията.

По време на пандемията от КОВИД-19 държавните помощи осигуряваха съществуването на редица компании. През 2022 година обаче 512 пъба са подали молба за банкрут по отношение на 280 през миналата година,

когато цените на електрическата енергия са скочили внезапно, натоварвайки корпоративните бюджети, съгласно официално съобщение.

Наред с това рецесията с разноските за живот „ е засегнала навиците на потребителите, правейки ги по-малко склонни за харчат за артикули, които не са от първостепенно значение “, съгласно счетоводната компания. Стачките на железничарите за заплатите, които зачестиха през последните месеци в страната, са отклонили клиентите на пъбовете в централните елементи на града. 

Броят на пъбовете понижава постепенно в страната от няколко десетилетия, само че

„ неотдавнашните разтърсвания като пандемията и енергийната рецесия са ги сложили под невиждано мощен напън “,

съгласно браншовата федерация - Британската асоциация на пъбовете и производителите на бира (BBPA).

Преди представянето на бюджета в Народното събрание на 15 март организацията прикани държавното управление да „ влага сега в пъбовете и кръчмите, най-много посредством по-изгоден данъчен режим, или ще ги загуби вечно “.

„ След три извънредно сложни години поради локдауните, енергийната рецесия, нарушавания по веригите за доставки, стачки и внезапен спад на потребителското доверие “, секторът се намира в преломен миг, твърди браншовата организация. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР