Повишаване технологичния капацитет на Община Бургас за управление на риска

...
Повишаване технологичния капацитет на Община Бургас за управление на риска
Коментари Харесай

Бургас разширява системата за управление на риска от наводнения

Повишаване софтуерния потенциал на Община Бургас за ръководство на риска от наводнения планува нов план в партньорство с 13 страни. Началото на програмата Региони за климат/regions4Climate бе сложено на среща в Хелзинки.

В Бургас ще се разшири обсега на съществуващата осведомителната система за ръководство на водите, като се планува да се изградят нови станции за премерване на водното равнище, превалявания, ветрове в сериозни и уязвими към климатичните промени територии на общината. Заложено е още създаване на зелен кулоар с благоустрояване на прилежащата територия. Ной ще обезпечи зелена пешеходна съгласуваност сред парк „ Света Троица “ и парк „ Езеро “ в зоната сред УМБАЛ Бургас на север, бул. „ Стефан Стамболов “ и бул. „ Струга “ на запад, бул. „ Димитър Димов “ на изток и жп. линията Бургас-Поморие на юг. А построената инфраструктура ще способства за понижаване на замърсяването.

Експертите по плана ще извършат картографиране на уязвими във връзка с климатичните промени зони на територията на Община Бургас, ще изготвят климатичен атлас, основан на съществуващата Географска информационна система платформа на регионалния център, в който ще се съдържат данни и информация за съответните климатични опасности (топлинни острови, наводнения и замърсяване на въздуха).

Проектът е със период на осъществяване 5 години и е финансиран по стратегия „ Хоризонт Европа “ 2021-2027. Бюджетът за Община Бургас е в размер на 789 875 евро, като 100% е безплатна финансова помощ от програмата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР