Повишаване на нивото на водата се отчита в река Марица

...
Повишаване на нивото на водата се отчита в река Марица
Коментари Харесай

Отчита се повишаване на нивата на реки в област Хасково

Повишаване на равнището на водата се регистрира в река Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, оповестиха от регионалната администрация в Хасково по отношение на днешния оранжев код за значителни превалявания в района.

По данни на оперативните дежурни по общини към обяд през днешния ден, макар покачването, на никое място не е доближат жълтият предел на предизвестие. Нивото на река Сазлийка при Симеоновград и на язовир Ивайловград също са под жълтия предел на предизвестие, допълват от администрацията.

Тя цитира данни от метеорологичната обсерватория в Хасково за падналите превалявания в интервала 9-11 януари. Най-малко дъжд е паднал в региона на община Димитровград - към 16-20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово преваляванията са към 20-30 литра на квадратен метър. В най-южните елементи на региона са паднали към 30-40 литра на квадратен метър, като сумарно за този интервал най-вече дъжд се е излял в община Маджарово - към 40 литра на квадратен метър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР