Повечето родители никога не учат децата си на това колко

...
Повечето родители никога не учат децата си на това колко
Коментари Харесай

15 разлики между богатите родители и родителите от средната класа

Повечето родители в никакъв случай не учат децата си на това какъв брой са значими контактите, установи Стийв Сиболд. Те гръмко декларират, че са щастливи, когато децата им са известни в учебно заведение и че имат другари, с които се радват на щастливи училищен години. Това е прекомерно доверчив метод. Контактите в детската и младежка възраст са извънредно скъпи и не би трябвало да се подценяват.

На какво учат богатите родители децата си, с цел да бъдат сполучливи в живота?

 Стийв Сиболд изследва в продължение на 30 години живота на 1200 души, които са едни от най-богатите в света. Той извежда съществени правила, по които се разграничава мисленето на богатите и на хората от междинната класа. Публикува ги в книгата си „ Как мислят богатите хора “ („ How Rich People Think “). Дава препоръки по какъв начин хората могат да станат по-богати. Един от постулатите, които извежда, е обвързван с възпитанието на децата и по-конкретно – какъв брой са значими контактите. Според Стийв Сиболд, ако човек си мечтае да стане богат, той би трябвало да поддържа връзка с богати – да ги следи по какъв начин мислят, какво вършат, по какъв начин влагат, а също по този начин – да може да разчита на тях за съвет и поддръжка в бъдеще.

 Позицията на Стийв Сиболд е може би извънредно друга от популярните мнения какво родителите би трябвало да поучават децата си. Всъщност, в случай че се опираме на неговите възгледи, приятелите са едно и действително са дребен брой, контактите са нещо радикално друго. Бройката им с годините става голяма, в случай че човек знае по какъв начин се основава мрежа от контакти. Там няма страст, а едно по-рационално другарство.

Напомня на правилото: „ Англия няма другари, няма врагове. Англия има ползи. “.

 Съветите на Сиболд, въпреки и много разнообразни от общоизвестните, се базират на дългогодишни наблюдения на действителни хора, които са едни от най-богатите в света. Истината е, че нито един богат човек не съществува без поддръжката на други богати и авторитетни хора. Те го осъзнават и по тази причина богатите родители стартират да учат децата си какъв брой са значими контактите още от дребна възраст. И тъкмо в това извънредно доста се разграничават от мирогледа на родителите от междинната класа, които предизвикват децата си да са известни, да имат другари и да имат победи. За богатите е най-важно последователното създаване на мрежата от контакти, които да подкрепят триумфа в бъдеще.

Какво мислят богатите родители и какво мислят родителите от междинната класа във връзка с възпитанието на децата?

1. Богатите родители учат децата си да бъдат умни и да основават контакти.

Родителите от междинната класа предизвикват децата си да бъдат положителни и да се сприятеляват.

2. Богатите родители учат децата си, че контактите са извънредно значими. Богатите родители учат децата си, че контактите са извънредно важни дори още от учебно заведение и че те могат да създадат един приблизително сполучлив живот в живот с невероятни благоприятни условия. Това изключително важи за децата от частните учебни заведения, където има авторитетни фамилии. По тази причина богатите учат децата си да основат мрежа от контакти със съучениците си, учителите си, преподавателите и изобщо с всички, които могат по-късно да им оказват помощ в живота.

Родителите от междинната класа се надяват децата им да станат известни и да си намерят другари, с цел да се насладят на годините в учебно заведение.

3. Богатите родители са загрижени по какъв начин да изградят „ обществена инфраструктура “ на детето си, която да му помогне в бъдеще.

Родителите от междинната класа се веселя децата им да застанат отпред на състезателен тим.

4. За богатите е най-съществен триумфът в бъдеще.

Победата е нещо доста значимо за хората от междинната класа.

5. Богатите знаят, че с цел да реализиран нещо в живота, имат потребност от други хора. Също така знаят, че всички, които сами са си проправили път в живота и са съумели, тъй наречените „ self-made “, в действителност са съумели, защото са подкрепяни от доста хора.

Родителите от междинната класа се опасяват, че тактиката за създаване на контактите е вид операция и използване на хората.

6. Богатите имат събрани контакти от години на хиляди хора.

Хората от междинната класа изпращат коледни картички на малко на брой.

7.  Богатите разчитат на своите контакти. Когато имат потребност от капитал, сътрудник или съвет за инвестиция, всичко е в техните ръце и могат да се свържат с някой от своята мрежа с контакти.

Хората от междинната класа си търсят работа през разгласи и профилирани онлайн уеб сайтове.

8. Един от най-важните детайли на замогването е основаването на мрежи от контакти. Това е позицията на богатите родители.

Родителите от междинната класа не учат децата си да основават контакти.

9. Богатите родители беседват с децата си по какъв начин да се ползва на процедура концепцията за създаване на мрежа от контакти. Ето съвета на Сиболд: Седнете до децата си и поговорете с тях по какъв начин се основават контакти. Поставете им цел до края на университета да имат мрежа от най-малко 1000 контакта.

Тази тематика не се разисква от родителите от междинната класа.

10. Богатите родители учат децата си по какъв начин да надскочат фантазиите си. Програмират децата си да мечтаят за съвсем невъзможни неща и ги приготвят по какъв начин да ги осъществят. Помагат им да развият своите естествени гении и ползи.

Родителите от междинната класа учат децата си да бъдат щастливи с това, което имат. Повечето деца са програмирани от родителите си да са щастливи с това, което имат и да са удовлетворени, че животът им не е тежък. Това не е неприятна тактика, само че не разрешава на детето да надскочи настоящето си състояние.

11. Богатите родители са подготвени да скъсат с откритите правила, в случай че не са най-хубавите за детето.

Родителите от междинната класа учат децата си да дават отговор на откритите правила за изкарване на издръжка.

12. Богатите родители знаят, че няма невъзможни неща и предават тази религия на своите деца.

Родителите от междинната класа мерят триумфа на своето дете с триумфа в учебно заведение. Истината е, че най-успешните хора в света не са били отличници в учебно заведение.

13. Богатите родители учат децата си да поемат опасности. Богатите родители имат по-широки разбирания за живота и учат децата си да живеят по този метод. За тях животът е игра, която би трябвало да се играе самоуверено и храбро. Те са образец за своите деца.

Родителите от междинната класа учат децата си да „ играят “ безвредно, да търсят удобството и да заобикалят болката.

14. Богатите родители учат децата си, че без финансови запаси животът им ще е сложен и ще е битка за оцеляване.

Родителите от междинната класа учат децата си, че парите няма да ги създадат щастливи, а желанието да си богат е неверно. Мислят, че говоренето за пари с децата ще ги направи материалисти.

15. Децата на богатите от дребни са насочени да упражняват тенис, езда и голф. Играта, която е най-препоръчвана измежду богатите, е шах.

Децата от междинната класа тренират най-популярните спортове – футбол, баскетбол. Играят най-популярните игри – видеоигрите.

Умните родители дават опция на децата си да опитат освен това от това, което е известно и всеобщо в техните среди, т.е. насочват ги и към заниманията на богатите, изяснява Сиболд. Хора с идентични ползи поддържат връзка между тях. Умните търсят умни. Религиозните търсят религиозни. Богатите търсят богати. Ако желаете да станете богат, общувайте с богати хора, с цел да видите по какъв начин те възприемат света, какво мислят, какво вършат, поучава Сиболд. Общуването с богати хора ще ви даде подготвени и сполучливи модели.

Ето откъс от Уил Роджърс, прочут американски журналист и актьор, който Сиболд обича да цитира и с тази мисъл поддържа тезата си за какво са скъпи контактите - „ Хората учат по два метода: посредством книги и посредством другарство с по-мъдри хора. “

Инфо: www.edna.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР