Повечето принтери имат парола по подразбиране, която хакерите могат лесно

...
Повечето принтери имат парола по подразбиране, която хакерите могат лесно
Коментари Харесай

Как бизнесът да защити поверителността на печата


Повечето принтери имат ключова дума по дифолт, която хакерите могат елементарно да схванат
(снимка: CC0 Public Domain)

Поверителността и сигурността на данните в никакъв случай не са били по-важни за отбраната на бизнеса, в сравнение с през днешния ден. Тази нужда ще нараства с въвеждането на от ден на ден нови технологии, до момента в който злонамереният програмен продукт и хакерските атаки стават все по-сложни.

Да се научат по какъв начин да защитят по-добре данните, употребявани и съхранявани от печатните им системи, е в най-хубав интерес на организациите, отбелязва. Има четири основни области, които организациите би трябвало да преглeдат, с цел да защитят неприкосновеността си: фърмуер, пароли, протоколи за щемпел и мрежов щемпел.

Фърмуер

Гарантирането, че принтерите работят с най-новия фърмуер, е малко като надграждане на настройките на Фейсбук от „ публичнo ” на „ персонално ”. Фърмуерът разрешава на системите за щемпел да споделят с други системи и компютри и, когато става въпрос за отбрана на поверителността, включва по този начин наречените „ кръпки ” (поправки на грешки) и актуализации на отбраната.

Организациите би трябвало да си подсигуряват, че техните системи за щемпел са настроени за автоматизирано евакуиране на актуализации, тъй че всички приети проблеми със сигурността да бъдат „ закърпвани ” допустимо най-скоро.

Актуализации на паролата и отбрана

Макар да наподобява явно, нещо толкоз просто като смяната на паролата по дифолт може да помогне за отбрана на поверителността на данните. Благодарение на Wi-Fi свързаността, системите за щемпел към този момент могат да бъдат налични отдалечено с ключова дума. Разбира се, че това улеснява работата, само че то също по този начин и отваря необятно вратите за евентуални хакове.

Повечето принтери имат ключова дума по дифолт, която хакерите могат елементарно да намерят, с цел да получат достъп. Замяната на тази ключова дума с друга – дълга, комплицирана и несвързана с името на бизнеса или промишлеността – би засилило отбраната на организацията против този тип киберзаплаха.

Протоколи за щемпел

Протоколи като Bluetooth, които разрешават на устройства от рода на компютри и телефони да споделят с фирмените принтери, са нужна част от работата на печатната система. Чрез деактивиране на протоколите за щемпел, които не се употребяват интензивно, организациите могат да оказват помощ да се предотврати свързването на съмнителни устройства или консуматори към техните системи за щемпел.

Дори в случай че принтерът не съхранява никаква значима информация, откакто хакерите влязат в системата, те могат да популяризират вируси и да предизвикват вреди, тъй че е значимо протоколите, които не са в приложимост, да бъдат изключени.

Ограничаване на мрежовия щемпел

Оставянето на беззащитен принтер обвързван към интернет улеснява достъпа на хакерите до мрежата. Организациите би трябвало да създадат по този начин, че принтерът да дава отговор единствено на команди, идващи от мрежовия им рутер.

Организациите би трябвало да деактивират всичко, което включва щемпел през интернет, като изключват принтера, когато не се употребява, деактивират Wi-Fi функционалността и изключват настройката за безжичен щемпел на контролния панел.

Принтерите имат достъп до и постоянно съхраняват значими данни за организациите, тъй че поддържането на верните настройки за дискретност би трябвало да бъде приоритет, с цел да се избегнат скъпи и разрушителни хакерски атаки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР