Повечето прекратени бракове са по взаимно съгласие, заради несходство в

...
Повечето прекратени бракове са по взаимно съгласие, заради несходство в
Коментари Харесай

Онлайн платформа улеснява разводите


Повечето прекъснати бракове са по взаимно единодушие, поради несходство в характерите
(снимка: CC0 Public Domain)

Първа по рода си платформа за подписване на онлайн съглашения за бракоразвод и наставнически права започва у нас. E-Развод (e-Divorce.bg) предлага новаторски метод за преустановяване на брака, съгласуван с всички условия на българското законодателство.

„ Е-Развод е първата и единствена по рода си онлайн платформа за правене на документи за бракоразвод и наставнически права, при която вие виждате всички вероятни варианти, сами попълвате вашето съглашение съгласно желанията си и имате достъп до него когато и да е, с цел да обмислите още веднъж избора си ”, разясни основателят на платформата – адв. Надя Русинова.

През целия развой умел профилиран юрист насочва и поучава потребителите на платформата, тъй че да стигнат до най-хубавото решение за тях и децата им. „ Това е алтернатива за интелигентни родители и съпрузи, които осъзнават значимостта на положителните си връзки и след раздялата ”, добави Русинова.

Платформата дава опция за избор сред съглашение за бракоразвод с или без деца от брака или съглашение за родителска отговорност при родители без брак. Двамата сътрудници получават достъп до общ профил, където благодарение на юрист попълнят цифровото съглашение.

предлага цялостна гама от благоприятни условия, съобразени с съответната обстановка, дружно с спомагателни пояснения на термини и варианти и съответните последствия предвид на българското и европейското законодателство. Всеки модул дава и нужните бланки и точни инструкции от юриста по отношение на документите, които следва сътрудниците да имат в съответния случай.

Платформата Е-Развод е алтернатива за интелигентни родители и съпрузи, които осъзнават значимостта на положителните си връзки и след раздялата, споделя адв. Надя Русинова
(снимка: персонален архив)

Споразумението се попълня посредством авансово заложени варианти, оформя се дефинитивно от юрист и е готово за вкарване в съда. Все още в България не е вероятен онлайн разводът, по тази причина на самото правосъдно съвещание сътрудниците могат да се явят сами или с юрист.

„ След като имате целия пакет с документи, процесът може да премине и без наличието на юрист, което ще ви спести и много разноски ”, разяснява адв. Надя Русинова.
още по тематиката
Споразумението може да се изготви и на други езици, ако единият от съпрузите не приказва български, а при противоречиви въпроси и неспособност на сътрудниците да доближат сами до задоволително решение, могат да се възползват от модула „ Специализирана фамилна онлайн медиация ”.

Скоро платформата ще предлага и цифров сватбен контракт, декларация за избор на режим на имуществени връзки и декларация-съгласие за пътешестване на дете в чужбина.

Онлайн услугите за правене на документи за бракоразвод от дълго време се ползват с огромен триумф в доста страни, в това число в Англия, Франция, Нидерландия, Съединени американски щати, Австралия и други Те икономисват време за визити при юристи, таксите са закрепени и доста по-ниски, изключително в страните, в които законодателството разрешава бракоразводната процедура да се организира напълно онлайн, включително депозирането на документите в съда и постановяването на решението, без страните да се явяват персонално.

Българската система е използвана при разводи по взаимно единодушие, които заемат по-голям дял от разводите у нас. През 2019 година 67,6% от браковете в област София са прекъснати по „ взаимно единодушие ”, от които 26,5% – поради „ несходство в характерите ” и 5,2% – заради „ фактическа разлъка ”, демонстрират данните на Национален статистически институт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР